14 Haziran 2006

İnanç Saati

Din kitlelerin afyonudur. Peki neden öyle olduğunu hiç düşündünüz mü? İnsan bilinci etrafındaki herşeyin varoluşsal kökeni ve yaratılış mantığını sorgular efendim. Misal, kendi kendime bir monolog yapayım;

- Bu kurşun kalem nasıl varoldu?
- Ahmet'ten çöktüm, mehehe.
- Oğlum onu demiyorum, Ahmet'e nasıl geldi?
- Ne bileyim, kırtasiyeden aldı heralde.
- Oraya nasıl geldi?
- Fabrikası falan mı var ki?
- Eee?
- O da ağaçları alıp kesti falan desem?
- Peki ağaç nasıl varoldu?
- Öhöm, bak şimdi, polenler, çiçek tozları...
- Kes kes, onları yaratan kim?
- Hmm, demek ki ilahi bir güç var, ilk yaratıcı.

Demek ki neymiş? İnsanoğlu o cücük beyniyle izah edemediği metafizik kavramları illa ki bir yerlere yerleştirmek istemekteymiş, bilincimiz buna meyilliymiş. Bizi içten içe gıdıklayan ve rahatsız eden beyin kıvrımlarımızı uyuşturmak maksadıyla inanç kavramı gelişmiş.

Aylak dönemlerimde buna biraz kafa yordum ve kendi dinimi kurmaya karar verdim. Temel kavramlar hazır aslında. Ben tanrı rolünü değil de onun ilahi elçisi olan bir peygamber olduğumu açıklayacağım. Kutsal kitap konusu biraz denişik, özel bir kitabımız yok. Kutsal kitabımız Calculus. İçindeki temel matematik konuları aslında gizlenmiş birer ayet. Bakınız bu hususta Chapter 7, Belirsiz İntegrallerin Zincir Kuralı ile Çözülmesi ne diyor:

"Her kim ki Kitab-ı Mukaddes'i (Calculus) aciz bir ders kitabı sanar ki, ahir dünyadaki zulümlerin en acısı onu bekler. Yalnız saf ve temiz ruhlar ondaki mukaddes ve gerçek anlamı görebilir ve benim katımda layık oldukları yere gelirler."

Diğer dinlerden farklılıklar ve benzerlikler mevcut. Örneğin bizde kutsal kitabın yanısıra kutsal albüm ve kutsal dvd de mevcut. Albüm-ü Mukaddes Pink Floyd - Dark Side of the Moon, DVD ise Monty Python's Meaning of Life. Her ikisi de tıpkı kutsal kitap gibi gizli mesajlar içermekte.

İbadet son derece sıradışı, Fibonacci dizisine göre ibadet edilecek, yani her ayın 1'i, 2'si, 3'ü, 5'i, 8'i, 13'ü ve 21'inde ibadet edilecek. İbadetimiz ise son derece basit. Her mümin bir paket patates cipsi alıp gelecek, açıp içinden bir tane yiyecek, geri kalan 2 saat boyunda kucağındaki cips pakedinden bir tane daha almadan film izleyecek. Bir nevi nefsi kontrol amaçlı ibadet. Film seçimi serbest.

Temel olarak böyle, konsepti zamanla geliştireceğim. Maksat insanlığa bir faydamız olsun, değil mi sebastian?

5 comments:

Inan dedi ki...

ben de ilk inanan ve ilk denyo olarak calculus'un şifresini çözmeye and içtim. sanırım "Yalnız saf ve temiz ruhlar ondaki mukaddes ve gerçek anlamı görebilir ve benim katımda layık oldukları yere gelirler." mısralarıyla şair hocaların katını ima ediyor. her kim ki bu kitabı yalar yutar, zati ne beyin kalır ne akıl, saf saf inek inek dolaşırlar benden süper not alırlar daha da sırtları yere gelmez demek istiyor.

Inan dedi ki...

tabi ki ibadetleri de kaza etme imkanı olmalı. yeni sürümlerde bu "feature request"imin de göz önünde bulundurulmasını rica ediyor, komple muamele blogundaki hit artışı ile bloga eklenen google adsense hizmetinin ve "özkan çakmak promosyon" reklamının şifresini çözmeye başlıyorum.

TirtFahrettin dedi ki...

ahah, tabi ki bu din daha beta aşamasında. siz inananlardan daha sabırlı olmasını istiyoruz. hatta her birinizi birer gönüllü beta tester olarak tespit ettiğiniz bugları iletmeniz tüm cemaatimiz için hayırlı olacaktır diye düşünmekteyim.

valla trafik falan da hikaye bu arada, özkan abimiz 2 tane manyetolu çakmağa kiraladı o alanı.

Inan dedi ki...

lan dreamsact de katılıyor cemaate, ama çok tırt çıktı bu din, misyonerlik yapıyorum insanları hidayete ermeğe çağırıyorum mamafih başarılı olamıyorum. başka promosyonlara girişmeli, dergah kurmalı falan. bi el atalım hoca efendi.

TirtFahrettin dedi ki...

evladım şu an emekleme safhasındayız. umudunu yitirme sakın, elbet gün gelecek ayağa kalkacak, gün gelecek koşacağız. sadece sabret.

bu arada dreamsact de katıldı dedin di mi? yaşasın laan!