07 Temmuz 2006

Bilinç Pilavı

Hay bin kunduz! Rüyamda porselen bahçe cücelerinden birisi beni kovalıyordu. Uzun bir süre kaçtım. Sonra kendi kendime "Cüce lan bu, hele hele porselen, ne kaçıyorsun ki?" dedim ve durdum. Posta koyarcasına üzerine yürüdüm çakalın. Baktım hiç tırsmıyor, ağzına aşkettim bir tane tokat. Etmez olaydım. Bir anda etrafımda morlu yeşilli bir sürü cüce belirdi. Orama burama allah ne verdiyse vuruyorlar, birkaç tanesi soba küreği, minyatür tırmık gibi çeşitli alet edevatla iyice pestilimi çıkarıyordu. Yerde iki büklüm kendimi korumaya çalışırken uzakta bir kedi yavrusu gördüm. Ona doğru sürünürken bu cüce milletinin kedilerden korktuğunu farkettim. Hollywood filmlerindeki dünyayı kurtaracak elemanın hain uzaylıların zayıf yanını keşfedişi gibi oldu, bir anda kendimle gurur duydum. İyice gaza gelmişim ki, kediyi kucağıma alıp tırsak cücelerin üzerine yürüdüm. Baktım iyice pıstılar, kediyi böyle üzerlerine doğru uzatarak "pıhhffss, hıhıfffzısıhhaa!" gibi anlamsız sesler çıkartarak ürkütmeye çalıştım şerefsizleri. İçlerinden bir tanesi -ki o kırmızı burunlu olan, bugün sorsan robot resmini çıkartırım, o kadar işlemiş beynime- "Lan oğlum niye korkuyoruz ki kediden? Hem daha yavruymuş. Dalalım!" der demez beş on tanesi direk üzerime atlayıp hacamat ediyorlar beni. Yetmezmiş gibi kedi de panikliyor, ağzımı yüzümü tırmık içerisinde bırakıyor.

Acılar içerisinde uyandım. İki gecedir başka şeylerle ilgili kabus görüyordum zaten, tam rahat uyurum diyeceğim gün başıma gelene bak. Hala ter içerisindeyim. Şerefsizler ya.

2 comments:

Unknown dedi ki...

son yıllarda dinlediğim en ürkütücü kabuslardan biri.bende yakın zamanda rüyamda petek dinçöz'ü parçalayarak öldürdüm de polisten kaçtım bütün gece.Bi' ara petek dinçöz'ün kollarını ilk gördüğüm çekmecelere koydum ki kabusun doruk noktası oydu.sıcaktan oluyo heralde bunlar.kışın tifani senin viktorya benim şahane rüyalar görüyorm oysaki...

Inan dedi ki...

moruk ben de sende kaldığım gece senin odanı arkaplana koyup önde gezen iki elemanın bana bakışı ile sarsıldım.