06 Temmuz 2006

Formatting drive C: , %99 complete

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu çok can sıkıcı bir girdi olacak. Aynı zamanda çok da kişisel bir yazı. Sıkılacak, "öeeh" diyecek insanlar varsa aranızda hemen sağ üst köşeye doğru uzasınlar, kapatsınlar.

Kötü bir dönemden geçiyordum. Elimi attığım herşey b.k olmaya başlamıştı. Olanlar karşısında paso başka şeyleri suçladım. Hoca lanet adamın tekiydi dedim vizeden düşük alınca. Abuk subuk harcamalar yaparak göçerttiğim bütçemin tek sorumlusunun ekonomik çalkantılar olduğuna dair telkin ettim kendimi. Ailemden uzaklaşan bendim ama onların bana uzak kaldığını zannettim. En kötüsü, tüm bu olanlar yüzünden kendim gibi davranamadım, ilişkim zarar gördü. Ben ise karşımdakinin eskisi gibi olmadığına, değiştiğine inandırdım kendimi farkında olmadan. Evet değişmişti, ama sebebi bendim çünkü o artık eski adamı göremiyordu karşısında. En kötüsü de o eski adama çok alışmıştı, çok da sevmişti.

Haliyle sırt çevirir oldu bana. Haklıydı, ama o kalın kafam idrak edememişti sebebini. Paranoyakça başka sebepler arar olmuştu. Suçlamıştım onu, daha önceden yaptığı ve doğal karşıladığım şeyleri tekrar yapınca bana batmıştı, kavga çıkartır olmuştum. Şimdi, sakin kafayla düşününce en nefret ettiğim duyguyu hissediyorum içimde: pişmanlık.

En sonunda terkedilince başımı ellerimin arasına koyup düşünecek bolca zamanım oldu. Hakettiğim bir cezaydı bu bana verilen. Arayıp, köpek gibi pişman olduğumu da söyleyemezdim. Söz vermiştim çünkü. Ama yapabileceğim tek bir şey vardı. Özümde olduğum -ama son zamanlarda uzaklaştığım- o eski adam gibi olmam gerekiyordu.

Format zamanı gelmiş bir pc gibiyim. İlk kullanmaya başladığınızda çatır çatır çalışan, ama zamanla hantallaşan, virüs, spy dolu bir pc. Kendimi çat diye formatlamayacağım tabii ki. Gerekli bir sürü doküman, dosya falan var. Şimdilik onları yedeklemeyi bitirdim, formatı da attım, işletim sistemim de yüklendi. Gerekli programları yükleyip o eski konumuma dönmem için çok az bir şey kaldı. Önlemlerim de var artık, bir daha format atmadan kullanılacak bir pc olacağım sanırım.

Bunu yapınca sanki herşey eskisi gibi mi olacak? Bilmiyorum, hatta zannetmiyorum. Ama hayatımda ilk kez kendimi bu kadar azimli ve kararlı gördüm. En azından üstüme düşeni -en iyi şekilde- yapıp sefil hayatıma devam etmekten başka bir çözüm yok.

3 comments:

dreamsact dedi ki...

ben sana dediydim yine tırt olursun da bize kalırsın.. aha sakalım da var..

hazır elin değmişken şu bizim hocu bey'e de bi format atsan.. mümkünse yedekleme yapmadan..

ulan bi ben öğrenemedim kendimi formatlamayı.. nasıl da ihtiyacım var aslında..

Inan dedi ki...

komplecim senin ilacın bende, dur, az dayan yettim ben sana:)

dreamsact arkadaşıma buradan selam eder, kendisini döner dönmez resetleyip, formatlayıp açık kaynaklı yazılımlarla dolduracağıma söz veririm.

justine_therese dedi ki...

kolay gelsin sevgili tırt... yalnız böyle durumlarda çoğu zaman %99'da takılır kalır benim pc... şans işte...