09 Ekim 2006

Failatün Failün

Hayatta herşeyin para olmadığını telkin ederdi hep ebeveynleri, ama o inadına muhasebeci olmuştu. Herhalde bir insanın isyanını göstermek amacıyla yapabileceği en aptalca şey muhasebeci olmaktır. Bana göre en risksiz ve sıkıcı meslektir muhasebecilik. En fazla kravatını hesap makinesinin tamburuna kaptırabilirsin ya da ünlü bir insanın yıllık harcamalarına gizlice göz atabilirsin, hepsi bu.

Dışarıda boğucu bir hava vardı, ama içerisi sanki inadına daha boğucuydu. Az önce işemeye gittiği tuvalette aynaya bakarken kendi kendine uzun uzun düşünmüştü. Bu yaştan sonra herşeyi elinin tersiyle itip derme çatma bir sandalla okyanusa açılacak hali yoktu ama biraz heyecan duymak istiyordu. O da heyecanlı şeylerin ayağınıza paket servisle gelmeyeceğini artık öğrenmişti. Sadece masalsı kitaplarda ak sakallı bir büyücü gelip kapına bir çentik koyuyordu ve sadece o saçma kitaplarda "sırf bir çentik yüzünden" ejderha öldürmeye gidilebiliyordu. Hem o bir kovukta yaşamıyordu ki, hala anne-babasıyla bir apartman dairesinde ikamet etmekteydi.

Flamingoları severdi. Sandviç yaparken fıstık ezmesi dolaptan ilk çıkardığı malzeme olurdu hep. Müzik dinlemeyi sevse de tek çalabildiği alet flüttü. Aklından bunlar geçerken F harfinin onun üzerinde gizemli bir etkisi olduğu hissine kapıldı ama en sevdiği şehrin Ankara olduğunu düşününce bu sihirli an bir daha geri gelmemecesine uçup gitti.

Mesainin bitmesine az kalmıştı. Okuldayken de dersin bitimini beklerdi. Ama öyle bizim gibi değil, en az onbeş dakika kala saatine bakakalır ve geri kalan saniyelerin tamamını izleyerek beklerdi dersin bitmesini. Çalan zille birlikte anlamsız bir boşluğa düşerdi çünkü saniyeler boyunca beklediği o zaman diliminde yapacak birşeyi asla olmazdı, sadece dersin bitmesiydi belki de onun için önemli olan. Tıpkı 7 dakika 43 saniye sonra bitecek olan mesai günü gibi.

Filipinler'e gitmeliyim diye düşündü işten çıkarken. Bir fırkateynle. Evet.

3 comments:

licensedtokill dedi ki...

filipince filolojisi felsefesi hakkında bir konferans için fırkateynle filipinlere gidip flamenko yapan filleri filips kamerasına kaydetmesi daha bi hoş olurdu :) amma kastım ha...

Salı, 10 Ekim, 2006


Posted to Failatün Failün
Delete Comment Cancel

Adsız dedi ki...

çantasında bizi de götürsün giderken..

fuşya.

justine_therese dedi ki...

olmaz böyle atraksiyonlar fahretinim. olmaz diyorum inat ediyorsun isteyince olur diye. anca gitmeyi hayal edersin işte. bu kapandan çıkış yok.