03 Kasım 2006

Futbol ve Kadın

Memlekette spor denilince hepimizin aklına ilk etapta futbol geliyor. Zaten haberleri müteakiben yayınlanan spor haberlerinin adı futbol haberleri olsa kimse gocunmaz. Dünya'da en sevilen ve takip edilen spor dalı yurdum insanınca daha bir başka sevilmekte nedense.

"Fazla sevgi ishal eder" mottosundan hareketle futbolun da içine sıçıldığını çok rahatlıkla öne sürebilirim. Epi topu doksan dakika oynanan bir maçın salı gecesine kadar saatlerce tartışılması beni inceden tiksindirdi. Zaten dünya çapında futbol artık bir spor dalından başlıbaşına bir endüstriye dönüşmüş halde. Sponsorluk anlaşmaları, maç sonucunun klüp kasasına faydası, sadece ve sadece kazanmaya yönelik bir oyun mantalitesi yüzünden futbola karşı olan ilgim günden güne azalmakta.

Azıcık da yobaz bir insanım aslında. Kadın haklarına saygı göstersem de bazı olayların icrasının erkeklerin tekelinde olması gerektiğini düşünürüm. Ana haber bültenlerinde boy gösteren kadın taksici arkadaşa "he canım he" derim, uzaya gönderilen bayan astronota "git de gezegenin bir kabasını alıver, daha sonraki fırlatmada viledayla siliverirsin" tutumu sergileyebilirim. Pek doğaldır ki bayanların futbol oynamasını biz erkeklerin makröme yapması kadar uygun görmekteydim. Dikkat ediniz, -di'li geçmiş kullanıdım, zira şu arkadaş sayesinde hem bayanların futbol oynamasına destek vermeye başladım hem de soğuduğum futbol izleyicisi kimliğime yeniden kavuştum:


Hey maaşallah! Sanki Hollanda Bayan Milli Takımı değil Vivid Entertainment All Star Takımı! Futbol adına sahada öyle ahım şahım hareketler göremesek de izlemesi son derece keyifli. Tamam, Ronaldinho kadar kıvrak çalım atamasalar da, Zizou kadar oyunu okuyamasalar da onların asla sahip olamayacağı şeylere sahip bu kızlarımız: Memeleri var! Üstelik adam başı ik tane.

4 comments:

licensedtokill dedi ki...

ohoo total olaraktn sahada 22 meme hakemler de bayansa 8 de onlar eder 30. yedeklerle beraber oldu mu 40.eee bi de faul olunca oluşabilecek frikikler! de cabası...

vintage biscuit dedi ki...

benım bayan futbol hakemı arkadasım var haaaa
hahaha

Unknown dedi ki...

üzgünüm tırtocan.ben bu konuda katıyım.Daha doğrusu sporuna göre cinsiyetçi bi' tavrım var.
Nasıl ki erkeklerin oynadığı voleybolu gördüğümde anoreksi manken gibi kusmaya başlıyosam aynı şey kadınların oynadığı futbol içinde geçerli.Hatta daha iddialı konuşiyim sana isterse rövaştayla uzak köşeye orta-şut karışımı vurarak gol atsın bi' kadın futbolcu genede fikrim değişmez.Ayrıca hollanda milli takımı diyip de yanılma.Hollanda garip memleket.Biliyosun adamlar 5 milyonluk memleket olmasına karşın 1,5 milyonu gay,1,5 milyonu lezbiyen,1 milyonu futbolcu,4 milyonu uyuşturucu bağımlısı ve son olarak 4,8 milyonuda eli yüzü güzel erkekler,kızlardan oluşmakta.Öss'de hollanda küme problemi çıksa nice insan sınavı yarıda bırakıp çıkardı diyorum son olarak.Tek takdir ettiğim nokta var olayla ilgili o da ter dökülen maçın ''Peace cup'' dahilinde olması.Bak onuda erkekler beceremiyolar işte.Soyunma odası fantezisi diye bişey olmadığını bilsem kadınlar ve erkekler bi' arada futbol oynasın tek cins hükmetmesin bu spora da derdim...

custom logo design dedi ki...

I like it very much!