06 Aralık 2006

Cnbc-e dizilerinden karakter tahlili, Part I

Eskiden televizyon daha mı güzeldi ne? Vallahi tek kanallı dönemlerde dahi çok daha verimli bir araçtı tv. Cuma akşamı gelsin de "Bir Başka Gece" izleyelim derdim. Şimdilerde öyle dört gözle beklediğim bir program yok. Zaten doğru dürüst bir tek Cnbc-e'yi izlemekteyim. Derin gözlemlerim sonucunda bir bilimsel araştırma yaptım ve bu güzide kanalımızdaki dizilerden karakter tahlili yaptım.

Desperate Housewives: Öncelikle bu ev kadınlarının neresi çaresiz onu anlayan bana da bir zahmet açıklayıversin. Bir elleri yağda bir elleri balda. Cillop gibi mahalle. Hepsi de ortalamanın üzerinde bir gelire sahip. Çaresizlik 4 tane veletin yaramazlık yapması mı yoksa bahçıvanın 2 haftadır etek traşı olmayışı mı? Tamamen Amerikan tarzı yaşama özendirmek ve kadınlarımızı yoldan çıkartmak amacıyla çevrilmiş bir dizidir. İzleyen arsızdır, doyumsuzdur.

Bunu izleyen bunu da sevdi: Ally McBeal

Buffy: Fantastik yapımlara saygım sonsuzdur ama bir sarışının vampir öldürerek geçimini kazanıyor olması iki tane zibidi hobbitin güç yüzüğünü tabanvay halde hüküm dağına götürüp sadece bir parmak kaybederek yokedebilecek olmasından daha imkansız gözükmekte. Çok traştan bir dizidir. İzleyen tikkydir.

Bunu izleyen bunu da sevdi: Angel

24: Biz Jim'den kendisini 5 saniye içinde yokedecek görevler alarak büyümüş bir nesiliz. Biz McGyver'ın ince zekasına iç çekerek büyüyen bir nesiliz. Haliyle Jack Bauer'i de kanıksamamız uzun sürmedi. Zaman zaman abartılı olduğunu düşünsem de heyecanı sürekli zirvede tutmuş bir dizidir. İzleyen adrenalin bağımlısıdır.

Bunu izleyen bunu da sevdi: Görevimiz Tehlike, McGyver

Prison Break: Abisi -çok afedersiniz- gavatça bir hayat sürerken Michael Scofield kendini ilime bilime vermiş, pırlanta gibi bir mühendis olmuştur. Ama o dürzü abisi yine bir pislik peşinde koşarken kumpasa düşürülür ve kodesi boylar. Vicdanı sızlayan bıdık maykıl da biladeri damdan çıkarmak uğruna banka soyar ve türlü alavere dalavere çevirerek abisini kurtarmak uğruna hapse girer. Bana kalırsa efendi gibi haftada bir ziyaretine gidip temiz çamaşır ve sigara götürse daha makbuldü ama neyse. İlginç bir dizidir. İzleyen taocudur, dombilidir.

Bunu izleyen bunu da sevdi: The Shawshank Redemption, Escape to Victory

To Be Continued...

2 comments:

Adsız dedi ki...

Bahsettiğin dizilerin, TVde izlenecek bişey olmaması nedeniyle, hepsine batıp çıkmışlığım var da bir tek 24'ü izleyemedim ilk sezondan beri. Tek bölümünü bile, niye bilmiyorum, oysa ki grevimiz tehlike :) ve McGyverı severek izlerdim, yaşlandım heralde artık gelemiyorum maceraya adrenaline filan :P

Fırat Avcı dedi ki...

abi koptum, gözlerimden yaş geldi, aynen katılıyorum. hayran oldum fikirlerine, allah faklına zeval vermeye... ayrıca anuna goyim blogger beta!