04 Haziran 2007

Hayallerim Var

30 yıl! "Star Wars: Episode IV - A New Hope" gösterime gireli tam 30 yıl oldu. 30 yılda iki üçleme, genişletilmiş evrene ait yüzlerce hatta binlerce kitap, çizgi roman, çizgi film vs. sunuldu, Lucas abimizi ihya edecek zibilyonlarca oyuncak, kıyafet, mısır gevreği, vs. satıldı. Tüm bunlar bir yana; koskoca bir kuşak yetişti, sci-fi konusunda atılabilecek en büyük adım atıldı, beyinlerimizin bir köşesini Star Wars için ayırdık, orada hayaller kurduk, mutlu olduk. Nüfus cüzdanına baksak din hanesinde "Para" yazdığına emin olsam da George Lucas'a bir minnet borçluyum, bana bu güzel fenomeni sunması tüm denyoluklarını görmezden gelmeme yeter de artar bile.

Çocukken yapardık, mahallede Transformersçılık oynarken hep ben Bumblebee olurdum. Ya da Ninja Kaplumbağacılık oynarsak kesin Michelangelo rolü benimdi. Ya da futbol oynarken hep top bana gelince "Maradoonaa, şık çalımlarla ceza sahasına giriyoooor, sert vurur oradan, vuruyoooor ve goool!" repliğini kullanırdım. Keşke eşşek kadar adamlar yine yapsak böyle, Star Warsçılık oynasak utanmadan. Viledanın sapını fütursuzca savurarak "I feel a great disturbance in the force." diyebilsem. Arkadaşım Vader olsa, force grip atsa, mızıklasam "Oğlum ben daha önce sana force pull attım, tökezledin düştün, banane!" desem.

Hayat bayram olsa.

3 comments:

Unknown dedi ki...

benim için en sıkıcı durum thundercatçilik oynamanın ızdıraba dönüşmesiydi herkes thundercat kılıcı olan ibişi canlandırmak istediğinden.
en eğlencelisi ise tsubasa gibi bacağını havaya doğru gerdirip ondan sonra akula vuruşu diye bağırdıktan sonra topu kel alaka dağa taşa vuranlardı,çok gülüyodum onlara...çocukluk işte.

sabirkupu dedi ki...

bende kafasını oluşturacam.. vioowww. ekekiiek ekiie

Goddess Artemis dedi ki...

Yeni nesillerin de, en az bizim kadar, hâlâ Star Wars sevdiğini görmek ne güzel :o)

Sinema Günleri Vol. V

Mos Eisley Cantina Special Edition

Sinema Günleri Vol. X

Oda mı Star Wars Tapınağı mı?