13 Temmuz 2007

Arada Kaldım

Ben bir erkeğim, üstelik tip olarak pek çaktırmasam da en hasosundan bir Türk erkeğiyim. Her türk erkeği gibi futbolu seven, "anuna koyayim" kalıbını noktalama işareti olarak kullanan, el kol şakası yapmaktan hoşlanan sıradan bir adamım. Şimdi size ilk etapta ikyüzlülük olarak gelebilir ama bu saydıklarımı her zaman yapmıyorum. Sosyal bir ortama girince tabii ki kasıklarımı kaşıyıp balgam atmıyorum. Küfürsüz konuşamasam da zarif küfürlerle süslüyorum cümlelerimi. Masada herkes kadın erkek ilişkileri üzerine konuşurken ben bir anda "Lincoln mü Roberto Karlos mu koyar geçirir la bu sezon?" diye muhabbete limon sıkmıyorum. İnsanları dinliyorum, kimseyi kırmadan fikirlerimi söylüyorum, efendi bir insan gibi sosyal davranışlar sergiliyorum yani genelde.

Peki ne mi oluyor? Bayan arkadaşlarım bu sosyal boyuttaki TirtFahrettin'i pek bir seviyorlar, pek bir cana yakın buluyorlar, sırlarını paylaşıyorlar, dertleşiyorlar. TirtFahrettin kimseyi kıramayan birisi olduğundan sabırla onları dinliyor, elinden geliyorsa tavsiyeler veriyor, dert ortağı oluyor. Sonra ne mi oluyor? Kız kıza çıkılan gecelerde çağırılan bir adam oluveriyor bu Tirt efendi, erkek arkadaşlarından kopuyor, Kara Kartalımızın transfer bombaları yerine Esin'in erkek arkadaşıyla arasında patlak veren kavgayı konuşuyor, "1 milyar versem bokumu yer misin?" tarzı sorular yerine "Saçımı kestirsem mi uzatsam mı?" ayarında soruların muhattabı oluyor.

Hepimiz tanık olmuşuzdur, bir erkek eleman vardır, hafiften feminen tarza sahip, işte o elemanın etrafında ona güvenen, muhabbetini seven bir kız kitlesi vardır her daim ve biz uzaktan sigaramızı içerken bu elemana gıcık oluruz. İşte son zamanlarda nasıl oldu bilemiyorum ama ben de onlardan birisi gibi oldum. Hayır, feminen tavırlarım da yok, misal gruptan birisinin ayakkabı bağcığı çözülünce bağlamaya eğilse, çatal gözükse affetmem bakar ve kafaya kaydederim ama 10 15 gündür Charlie'nin Melekleri modunda takılıyorum. Başlarda iyiydi hoştu ama inceden bunaldım lan!

En sonunda bir gün ağda muhabbeti yapılırken dayanamayıp "O değil de Copa America bomba hafız bu sene. Seçil hadi bira kap gel de Arjantin maçına bakalım." diyeceğim o olacak.

Bizimkisi de bünye lan!

7 comments:

Unknown dedi ki...

hazır laf arjantine gelmişken o messi ne yaman çocuk öyle.
afacan ne de güzel yasladı meksika'ya aşırtma adı altında.tayland'da polisle çatışan öğrenci grubundaymışımda tam önüme göz yaşartıcı bomba düşmüş tadını yakaladım o golü görünce.
rikelme'ydi,tevez'di derken hepsini severek izliyoruz.

anselmo dedi ki...

-bu gidiş, gidiş değil ayol.

hacım o değil de bu akşam tangocular sambacıların pabucunu ters giydirmezse lost olayım.

licensedtokill dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sabirkupu dedi ki...

yok abi ben cidden hastayım senin yorumlarına, gerçi arada bir balatayı sıyırıp ben küstüm yazmıcam deyip sonra kıçın kıçın geri geliyorsun ama olsun. seviyoruz lem seni... uygun bir zamanda bira ısmarlıyım bari sana. kanım çok kaynadı afacan...

TirtFahrettin dedi ki...

@cornelius: bir messi olsun bir riquelme olsun, bir tevez olsun, hatta hatta crespo'su batistuta'sı olsun arjantin gönüllerin sultanıdır. ama ben bu blog girdisini yazdığımda final oynanmamıştı ve brezilya'nın gümbür gümbür arjantin'i yeneceğini iddia etmiştim. hatta biz iki erkek arjantin galip gelirse tango yapacaktık, olası bir brezilye galibiyeti sonucunda hasmımız iki kız ise kıvrak samba figürleri ile evi şenlendirecekti.

nitekim dediğim oldu, dunga'nın brezilya'yı estetikten uzak ama modern futbolu benimsemiş kadrosu yüzümüzü güldürdü, bizleri eşcinsel temalı tangodan kurtardı. hatunlar ise yan çizdi ama eninde sonunda o sambayı yapacaklar kardeşim!

@anselmo: corny'ye yazdıklarım ibret niteliğinde satırlardı, dön bir daha oku, yazdıklarından utan.

@licensedtokill: evladım! kaç kere diyeceğim burası iletişim aracı değil diye! ayar etme insanı! email ile yazarsın efendi gibi, okur geçeriz. neyse, çık dışarı gözüm görmesin seni.

hşşt, sen arka sıradaki arkadaşım! sessiz ol atarım seni de ha!

@sabirkupu: tamam, bir nevi kayahan tarzı geri dönüşler yapmış olabilirim (ki kendisi bu durumun b.kunu çıkarmıştır, 3-4 tane "son şarkılarım" albümü yayınlayarak) ama bu yüzden eleştirmeyin ya beni. eh ben de seni sevdim be sabirkupum, hele hele bira mira ısmarlarım da dedin ya, içim gitti. yanında midye dolma da bize eşlik ederse sana bir asgari ücrete denk hesap kaktırırım ama, uyarmadı deme.

Burcu SezeR dedi ki...

E güzelmiş...
Etine dolgun :S

Maybe. dedi ki...

Bundan sonraki bölümlerde, kadınlar, dikkatlerini erkeğe verir ve "sen de manikür yaptırsana ellerin ne güzel"den girer, "ay aslında sana şu renk çok yakışıyor"dan çıkarlar. Kız gruplarının özelliği, temelde birbirlerine çok benziyor olmalarıdır, aslında bu benzeme de zamanla oluşmuştur. Üniversitenin ilk yılının ilk haftasında, kültür seviyelerinin sıfırın altında olmadığına, sadece erkekler, kilo vermek vb. şeylerden konuşmadıklarına kanaat getirdiğim üç kızla takıldım; sonuç : ilk haftanın sonunda "bu yüzük parmağında güzel durmuyor, saçının düz hali değil kıvırcık hali daha güzel(kesinlikle değil!)" tarzı yorumlarla beni kendilerinden bezdirdiler.erkek miyim, hayır. onlar için bu farkediyor mu? hiç sanmıyorum. şimdi doğalgaz faturası yatırmam lazım. evet.