25 Temmuz 2007

Şimdi Reklamlar

Televizyon izlemeyi gerçekten çok seviyorum. Tamam, yerli dizilerin egemenliğinde can çekişen kanallarda izlenecek pek bir şey bulamasam da popülist bir tutumla "TV aptal kutusudur, asla izlemem. Onun yerine risotto pişirip, tarot falı bakıp kitap okurum hep." demek bana saçma gelir. Discovery Channel'da "How it's made" olsun, cnbc-e'de "My Name is Earl" olsun bizim de az çok takip ettiğimiz programlar var. Eh, haliyle reklamlara da bir şekilde maruz kalmaktayım.

Reklam izlemekten de çok imtina etmem, zap yapıp kaçmam pek. Hatta bazı reklamlar hoşuma bile gider. Ama son zamanlarda üç adet reklamla karşı karşıya geldim ki her izleyişimde bir tüylerim dikenleşmekte, beynime kan hücum etmekte:

1. Arçelik: Libidosu tavan yapmış, çareyi evlilikte bulmuş bir arkadaşımız var, kesin bir reklamına denk gelmişsinizdir. Şu 70 santimlik Çelik isimli robotla kankalık müessesesinde olan eleman. Lan bir kere robottan dost olmaz, hele hele adı Çelik, Kubat ya da İsmail YK ise hiç olmaz. Neyse efendim, beni deli eden bu değil. Arkadaş reklamın her bölümünde biraz daha tırtlaşmakta, ezikleşmekte. Son izlediğim bölümde hanım kızımızın rüyasında beyni yıkanmış bir mankurt gibi temizlik yapmakta, eş zamanlı olarak sözel yalakalıklara devam etmekte. Her görüşümde elindeki paspasın sapına oturtasım geliyor.

2. Perwoll: İki bayan ileriden gelen erkek üzerine atıp tutuyorlar. Bir tanesi elemana hasta oluyor, öbürü pis pis gülerek olayı soğukkanlı bir şekilde karşılıyor, neticede arkadaşına bir şişe sıvı deterjan verip "Ehesse mehesse, bak o yazdığın eleman da benim sevgilim olur, köftehor seni ahaha" diyor. Lan git saçını başını yol o yellozun! Kalıbına tüküreyim.

3 Braun Silk Epil: Sanırım bu yıl Kristal Elma Reklam Ödülleri'nde En Gavat Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi belli. "Kısa ona çok yakışıyor", "Ben demedim mi, bak ne kadar yakışmış kısalar" replikleriyle içimdeki Hun kanı ayaklanıyor, renkli ekrandan girip çocuğun gırtlağını sıkmamak için kendimi zor tutuyorum. Yobaz değilim, sevgililerim mini etek giymek konusunda asla bir kısıtlamayla karşılaşmadı ama bu bambaşka bir adammış. Düdük ya.

Neyse efendim, ben bir süreliğine reklam çıkınca kanal değiştirmeye başlıyorum, aynısını sizlere de tavsiye ederim.

7 comments:

Burcu SezeR dedi ki...

Perwoll reklamını ilk kez dün izledim...
Dedimki içimden "E adam güzel..Kadın da...E bu kadın 7/24 çantasında deterjan mı taşıyor? Yoksa böyle mi tavlamış herifi? Ya yanındaki hatuna ne demeli..Ulan insan daha sonra bir utanır sıkılır. Yok! Gayet geniş vaziyette gülüşmeler falan.."

Ülkemin bu durumunu seviyorum işte ben..Direk olarak kankalık müessesesi buraya kadarmış bacım denilerek ahirete kadar küs kalınması makbüldür bizde...
Gerisi yalan..

TirtFahrettin dedi ki...

ben de bundan sonra çantamda bir kangal sucuk taşıyacağım. Çabalarımla muhabbeti bir şekilde sucuğa getirip en sonunda kangalı küt diye masaya koyup diyaloğumuza baharatlı bir nokta koyacağım.

Ülkemiz hakikaten güzel ama. Bunların mezhebi geniş. Perwoll'ü çok kınamadım ama kafam hala o epilatör reklamındaki denyoda. Yarın bir gün kıza "don da giyme, hararetin azalır" derse şaşırmam.

sabirkupu dedi ki...

kısalar reklamının bir önceki versiyonunda benim gibi güdük insanları da hedef almışlardı yellozlar. şeytan diyor hepsini al topla bir yere araya karbon kağıdı koy çarp beşle.. ( töbe töbe ) birde o kazma tipli adamla minili kızımız nasıl böyle beraberler. kesin oğlanın parasını yiyor, üstelik gösterip vermiyordur.

Adsız dedi ki...

silk epil reklamında bu tuhaf çiftin her daim yanlarında olan o kıza ne demeli. kadın pazarlamacısı mısın be kadın?

Unknown dedi ki...

silk epil reklamı toplumumuzun kanayan yarası durumunda.etrafımdaki nice insan ve ben o çocuğa küfrederek helak olduk artık.yetkilelere seslenelim burdan,olmadı tepki olarak bacaklarımıza veet soğuk ağdalar yapıştırıp ankara'ya yürümesinide biliriz,hatta ankara'dakilerde istanbul'a yürüsün gerekirse ama artık biri dur desin bu sinir hücresi katliamına ! tipi kuşa benzeyen bu çocuğun en iyi çıkış yapan godoş dalında ödülü şimdiden garantileyen tavırlarını görmek istemiyoruz artık.
Dahası o kızcağızı farklı bi' şekildede olsa kötü yola düşürmeyi başardılar sonunda.Yanlış görmediysem(ki umarım yanlış görmüşümdür) Doğuş'un başrol oynadığı dizide gördüm kendisini geçen gün.

Adsız dedi ki...

Fahrettin bey,

Bir de şu Hürriyet Ailesi var, ben birşeyler karaladım ama siz daha ehil gibisiniz, görüşlerinizi okumak isteriz.

Selamlar, FST

Terliksi Aile

jane de lus dedi ki...

kristal elmanın en gavat erkek oyuncu secimine odamı asan kahkalarla eslik ediyorum. ahahahs viva hun kanı forever!