13 Eylül 2007

Kaçıranlar için kısa özet

Oh bebek, girdisiz geçen şu kısacık süre zarfında öyle fantastik olaylar oldu ki anlatamam. Yok aslında anlatabilirim ama böyle çarpıcı bir giriş olsun istedim. Hatta yazmaya karar verip olayları kafamda kurgulayınca çok da fantastik kuntastik şeyler olmadığına karar verdim. Neyse, bir kere gaza gelip klavyenin başına oturduk, vazgeçmek için artık çok geç.

Tatile girer girmez tası tarağı toplayıp annemlerin evine gittim. Hayır, gurbetçi öğrenci falan değilim, ailemle aynı şehirde fakat ayrı semtlerde ikamet etmekteyiz. Bir yanım özgür ol, ayaklarının üstünde dur, ayrı evde yaşa derken öbür yanım git hafız beleş yemek, temiz döşek, baba ocağı, ana kucağı dedi. Ben de atlayıp dolmuşa anamların sofrasına bir tabak daha ekledim.

Başlangıçta her şey son derece güzel gitmekteydi. Ekmek elden su gölden yaşamak hoşuma da gitmişti. Hayat böyle sorunsuz, cillopvari giderken bir ara içime bir huzursuzluk çöktü. Akşamına kalmadan da arabayla kaza yaptım. Şehir içinde saatte 100-120'yle hareket eden bir ticari araç sağ cenahımdan dik bir açıyla benim arabaya çarpınca içhuzura kavuştum çakralarım açıldı. Bilanço? Abimin çürümüş sağ kolu, annemin arkadaşında göğüste ezilme, annemin kafasında yarılma, sırtında travmalar vesaire. Peki bendeniz? Çok afedersiniz ama domuz gibiydim, çizik dahi yoktu. Yaralamalı kaza olduğundan geceyi memur arkadaşlar ile nezarette geçirmemi saymazsak başıma en ufak bir şey gelmedi. Kötüye bir şey olmuyormuş, bir kez daha gördük.

Başlarda sefa sürmek için kapak attığım evde bir anda Florıns Naytingeyl rolünü benimseyip anneme bakmaya başladım. Ziyarete gelen arkadaşlarımın ısrarları sonucu annem gaza gelip beni evden postaladı ve bir haftalığına Olimpos'a tüydük. Kah emekliler kahvehanesi müdavimi gibi tavla oynadım, kah sekzdıragzrakınrol modda gençliğimin dibine vurdum ve bir haftanın köküne kibrit suyu ekip canım şehrim Ankara'ya döndüm.

Hala darmadağanığım. Eşyaların bir kısmı annemlerde bir kısmı kendi evimde. En kısa zamanda düzeni kurup eski modda takılmaya devam edeceğim.

Şimdilik vaziyet bu.

6 comments:

Burcu SezeR dedi ki...

Hoşgeldin ve geçmiş olsun... Kış sezonuna girdiğimiz şu günlerde artık yazılarını bekliyoruz..eh! daha ne diyim? Yeter bu kadar.

justine_therese dedi ki...

aman geçmiş olsun... bi dur yahu iki üç post yerinde.

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun tırto.

senaaaaa dedi ki...

geçmişler olsun

sabirkupu dedi ki...

annene ve abine geçmiş olsun. sana bi poh olmaz...

TirtFahrettin dedi ki...

cümleten teşekkür eder, domuz gibi sağlıklı bir şekilde hayatımı sürdürdüğümü eşe dosta muştularım.

tenkyu beybi hepinize.