16 Aralık 2007

Holywood cephesinde yeni bir şey yok

Sinemayla aram şöyle iyidir, böyle fantastik izleyicisiyimdir falan diyemem. Mesela millet "Abi sinemanın dahi çocuğu David Lynch yeni bir şaheserle yine karşımızda!" dediğinde içimden usulca çekilecek çilem hala bitmemiş derim. "Sinema endüstrisi çizgi roman uyarlamasına iyice daldı, nedir abi bu böyle yeaa" dendiğinde "Ama örümcek adam nasıl aşketti sumsuğunu green goblin'e hafız?" diye anti tezler sunarım. Yavan Kieslowski üçlemeleri yerine Polis Akademisi 3'ü üç kere izlerim daha iyidir.

Sinemaya bu tırtodan yaklaşımım yüzünden kolay hazmedilen, yinelemesi bol, aksiyonu eksik olmayan ya da yüzünüzde anlık tebessümler bırakan dizilere meyletmiş vaziyetteyim. Gelgelelim torrent siteleri ve can dostum (ki kendisini fıstık ya da fıstıkçığım diye çağırırım) eMule'um sağolsun bolca ekmeğini yediğim bu dizi sektörünün beline öyle bir darbe vuruldu ki, evlerden evlatlarımızdan uzak olsun. Herbiri tek tek meşe odunumu tadasıca senarist kardeşlerim grev halinde. Bu da tıkır tıkır akan dizilerimizi bizlerden uzaklaştırmaya başladı.

Lost mevzusu zaten kıllı yünlü. Uzunca bir ara verdiler, çekimlere başlandı, şimdi de 8 bölüm sonra tekrar ara verileceği kulislerde dolanmakta. Milleti de esir ettiler ya kendilerine, yakında "İzleyicilerimiz bize birer kez vermezlerse sezon finalini yayınlamayız, bize ne?" diyecek JJ, Damon ve Carlton üçlüsü, tırsıyorum.

How I Met Your Mother ise bir hafta ara verince yüreğimiz ağzımıza geldi. Anam dedim, zaten zevksiz kitle Amerika'da bu dizinin ratinglerini süründürüyor, adamlar pes etti zart diye bitirdiler gül gibi diziyi. Neyse ki bir haftalık aradan sonra devam kararını duyduk da rahatladık.

Ama asıl dayaklık kitle şu Avatar: The Last Airbender'ın yapımcıları. Lan oğlum ne iş? Bir anda dayadınız heyecanı, cliffhangerı şimdi birbuçuk aydır koyun gibi bekliyoruz gül yüzlü Aang'in maceralarını. Şu yaşta zaten çizgi film izliyoruz diye adımızı çıkarttınız, yetmedi bir de yüzüstü bıraktınız gittiniz. Peh!

Heroes işine girmiyorum bile. Sanırım birinci sezon finalinden sonra herkesin ortak görüşü olan "Bu kadar sikko bir final daha olamaz!" görüşünü değiştirmek için öyle apansız bir 2. sezon finali yaptılar ki evlere şenlik. Zaten ölen diriliyor, can sıkıldıkça yavan yavan herolar ortaya çıkıveriyor, geri planda kalan unutulmaya yüz tutmuş herolar bir anda piyasayı yamultuyor. İyi vallahi, çok süper devam ediyorsunuz. Yapımcının açıklaması ikinci sezonun tam bir fiyasko olduğuydu, bence eleman valizi falan topladı Ayvalık'ta yazlık alıp inzivaya çekildi.

İçimdeki sinir ve sıkıntı geçmezse gideceğim Holywood'a grev kırıcı olarak vazifemi yerine getireceğim. O da olmadı kendim yazar kendim yönetirim, nedir lan?

1 comments:

Burcu SezeR dedi ki...

Uzun zamandan sonra yazı yazmışsın senin cephede bir hareketlilik olmuş :)