18 Aralık 2005

Zeytinyağlı Yiyemem Aman

Her makine gibi, en komplike makine olan insanoğlu da öyle ya da böyle yakıta ihtiyaç duymaktadır. Nasıl benzini azalan, yağı eksilen araba durmaya, teklemeye meylederse aciz kulunuz bendeniz de bir şekilde teklemeye, miskinleşmeye kimi zaman da agresifleşmeye başlarım kayıntı bulamazsam.


Mevcut yaşam tarzım aksini işaret etse de aslında çok gelişmiş bir damak tadım vardır. Öyle aç köpek gibi bulduğuna yumulan, akabinde de "ööeh, tıka basa doyduk elhamdülillah!" diyen tiplerden hiç olmadım, olanı da hazzetmem. Değişik mekanlarda, farklı tadları tadmayı severim. Güzel yapılmış bir yemeği adeta bir törene, ritüele eşlik edercesine, layık olduğu saygıyı göstere göstere yerim. Tavsiyelere açığımdır. Aynı şekilde takdirimi kazanan yerleri eşe dosta da tavsiye ederim.


Günümüzde bu tavsiye mekanizması olması gerektiği gibi çalışmamakta. İnsanlar acıktığında "ne yesek
lan?" diye düşündüklerinde sadece birbiri ile fikir alışverişinde bulunmakta. Tabii bu tikky insancıklarımızı kapsamayan bir yargı. Zira onlar herşeyde olduğu gibi yeme içme mekanları hususunda da artistlik yapıp "aağğğy geçen gün tıraybeka'da bir sezar salata yedim, enfesti!", "oğğ berfucan, buraya yeni bir sushi-master gelmiş japonya'dan, gel hayırlı olsun yemeğine gideliiaam" tarzında tavsiyelerde bulunmakta. Bir diğer takır takır işleyen tavsiye mekanizması ise gazetelerin haftasonu eklerinde boy gösteren +100 kilo sikletteki bir takım avantacı abilerimiz. Bunların da avantaya karşılık objektif olmadıklarını düşünmekteyim. Ayrıca bize tavsiye ettikleri mekanlarda tatlının üstüne hesap eşliğinde vezir parmağı da ikram edilmesi beni bu müesseseden de ziyadesiyle tiksindirmekte.

Ey beşer! Peki bu durumda ne yapmalı? Tek tek mekanları dolaşıp kimisinden hüsranla kimisinden göbeği sıvazlayarak mı çıkmalı? Asla! Bu kadar zahmete artık girmeye gerek yok. Urban Gourmet hizmetinizde! Sizler için yiyip, sizler için yazılıyor. Tamamen objektif, tamamen gerçekçi. Artık gözden kaçmış bir tane bile lezzet durağı kaçmayacak.

Ocakta yemeğim vardı, fırında da tavuk.

Michelinlerdeyim.

0 comments: