23 Mayıs 2006

Da Vinci Cd-Key


Kitabından sonra bir de filmi musallat oldu şimdi de. Zaten kıllı yünlü bir mevzuydu bu "Da Vinci Şifresi" benim gözümde. Hayır, kitaba veya Dan Brown'a karşı direkt bir husumetim yok. Ama genel gıcık olduğum kitle bu elemanın okur kitlesi. Genelde hepsi aynı tornadan çıkmış gibi duran, halka küpeli, sonradan sarı, fönlü saçlı, baskılı eşofman altı giyen hatunlar ve ağzını eğerek konuşan erkekler fanatiği olmuşlardı kitabın. Haliyle, sinema salonunda karşılaştığım izleyici profili de bununla örtüşmekteydi.

Çok polemikler koptu kitap üzerine. Kitabı okumayanlar için güzel bir film bile denebilir samimi olmak gerekirse. Cast şahane, hele Ian McKellen cuk oturmuş. Adamcağız bir iyi adam, bir kötü adam oynardı sıra ile. Bu sefer başta Gandalf, sonradan Magneto rollerine bürünmekte. Kitapta olan herşey aynen filmde de olacak değil tabi ama bazı bariz şeyler de atılmış. Hele finalde ben rehber çocuğun Sophie'ye sarılıp "aplam benümm" demesini bekledim, mamafih olmadı.

Zaten bu şifre çözme, tarikat zımbırtıları biraz tırış şeyler, Arkadaşlar sağolsun burada bütün alicengiz oyunlarını tek tek açıklamışlar. Birazcık takke düştü, kel göründü olayı bence. Belki de popüler yapımların acımasızca açığının aranması işte. Ne bileyim.

0 comments: