23 Temmuz 2006

Süper Kahraman Sorunsalı pt. I

Superman ile tekrar buluştuk, kaynaştık, hasret giderdik. Lakin ufacıkken düşündüğüm bir şey yine aklıma takıldı, en baba süper kahraman hangisiydi? Örümcek Adam Hulk'u döver mi? Silver Surfer mı daha delikanlı yoksa Gambit mi? Tabii ki bu soruları bire bir kıyaslama ile cevaplamak pek mümkün değil ama kişisel bir süper kahraman Top10 yaptım ve bunu utanmadan sizlerle paylaşmak istedim. Tamamen kişisel bir sıralama olup benimle fikir ayrılığına düşenlerin ağzına sebo terlikle vurmayı kendime bir borç bilirim.


10) Thing (Ben Grimm) : Güçlü kuvvetli bir arkadaş. Asabidir biraz. Dr. Reed'in kankası, Human Torch'un geyik malzemesidir. Kaya gibi görüntüsünün altında granit gibi bir kalbi vardır. Kazmator bir mizah anlayışına sahiptir.

Sevmemin sebebi birazcık da olsa halk kahramanı olmasıdır. Öyle havalı bir duruşu yoktur, kibirsizdir. Zaten dikkat edecek olursak Fantastic Four'da herkes canti gibi kostüm giyerken Ben abimiz slip donla gezmekte, topraktan geldik toprağa gideceğiz tarzı bir mantıkla hareket etmektedir. Mütevazi oluşunun yanısıra çok da güçlüdür, mermeri sıksa suyunu çıkarır, şaka yapmıyorum.




9) Thor: Mitolojik bir kahraman herşeyden önce. Basittir, güçlüdür. Paso çekicini bir şekilde kaptırır, geri alır, sonra da hasmını rezil ederdi. Bazen alaşağı edemeyeceği bir rakiple karşılaştığı zaman avatar olur, devasa bir cüsseye ulaşırdı. Bugün görsem saygıdan ceketimin düğmesini iliklerdim. Tek falsosu sarı saçlarıdır. Arkadan bakınca şekilli poposu ile avrada benzer. Bu da tayt giyen uzun sarı saçlı süper kahramanların makus kaderidir sanırım.



8) Gambit: Çok da bir numarası yoktur aslında. Tırışkadan süper güçleri vardır. Cansız objelere kinetik enerji yükler, spaak diye hasmına fırlatır. Azıcık çeviktir. Bir de adamantiyumdan imal değneği vardır. Hani gözler kırmızı olmasa inanmazsın süper kahraman olduğuna. Listemde yer etmesinin sebebi saf karizmasıdır. Haggadende denişik bir adamdır Gambit. Bir dönem nick olarak kullanmışlığım bile vardır, o kadar diyeyim. Asidir, Logan'a benzer bazı yönleri. Ciddi bir kumar sorunu olduğundan da şüpheliyim.



7) Doctor Octopus: Bilim adamı olmanın tırlatmaya ne kadar yakın bir meslek olduğunu ispatlayan birisidir. Çizgi romanda öyle filmdeki gibi bir görünüp bir kaybolan, hatalarından kolayca ders alan bir karakter değildir Ock. İşi gücü ipnelik yapmaktır. Mekatronik alanda çığır açan o kollara taparım, iki çift de bende olsa dolmuşa otobüse para vermeden gül gibi geçinir giderdim.


6) Spider Man: Çok popüler olsa da yeri mukaddestir. Çizgi roman olayını çok sevmemi sağlayan bir parametredir Peter Parker. Ne kadar ezik ve tırt da olsanız bir şekilde süper kahramana dönüşme olasılığınızın olduğunu gösterir. Çizgi romanda Tobey Maguire kadar ezik değildir aslında, sadece sıradandır. Spidey asla kas yığını da olmadı, süper kahraman kostümü giyince artizleşmedi de. En b.ktan durumda bile inceden lafını sokar, esprisini yapar. Bir sürü düşmanı vardır, hepsini öyle ya da böyle haklar. Lakin emperyalist toplum düzenini yenemedi, beslenme çantasından patates cipslerine kadar bilimum ıvır zıvırı süsledi ya, biraz gönlümdeki yeri küçüldü. Kısfmet.



Birinci bölümün sonu.

4 comments:

justine_therese dedi ki...

benim favorim evel ezelden Thor'dur...7 yaşında okuduğum viking kitaplarının bunda etkisi büyüktür zannımca...hatta sonra ben ankaradayken annemin o kitapları bir ilkokula bağışladığını öğrendiğimde çıldırıp zavallı kadıncayizin burnundan getirmişliğim var...

licensedtokill dedi ki...

benim de faworim aslında batman'dir. ama o kaslı olan haliyle değil bi zamanlar star'da yayınlanan götlü göbekli vurdu mu zbaam spock gibi efektler çıkaran bi batmandi bizim sevdiğimiz.ne seyrederdik robinle beraber jokere kafa göz dalmasını heyt be. bi de süpermenler istanbul'da ve turist ömer uzay yolu vardı ki sorma gitsin.cilalı ibo süper olmasa da yine ii bi karakterdi.ama ben züper kahraman olursam kesin adımı cougarman yapardım :)) (uhte)

Adsız dedi ki...

ya evet dün gambiti unuttum bak. wolverineden sonra ikinci seksi süper kahraman.
ayrıca lex luthor da kesinlikle seksi kötü adamlar kümemde bir eleman. eheh....öhö.

TirtFahrettin dedi ki...

nerde o eski vikingler di mi azizim? şimdi viking deyince bim'den adamın eline limon aromalı likit krem deterjan veriyorlar.

amorf batman güzeldi, tırttı ama güzeldi. turist ömer ise gençliğimi heder etmiştir o filmle. bir dönem yemeğime tuz serpemez olmuştum onlar yüzünden, nur içinde yatsın rahmetli.

lex'i ben de çok severim ama filmde nasıl becerdiler bilemedim ama kevin abimiz olmasına rağmen maymun olmuş, şebek olmuş lex. pff.