27 Eylül 2006

Bire birde Azrail'e vücut çalımı ya da Ben Ölmeden Önce

İnsan hayatının ne kadar kısa olduğunu farkettim. Hastalıklar, ameliyatlar, trafik kazalarında ölen küçücük bir çocuk. Gerçekten de yarını göreceğimiz garanti değil. Lakin biz yine de garanti bir yetmiş sene yaşayacakmış gibi davranıyor, günlerimizi gecelerimizi tırto pırto şeylerle heder ediyoruz. Son zamanlarda zamanımı daha verimli kullanmaya çalıştım, basit şeyleri bile tadını çıkarta çıkarta yaşamaya başladım. Bir sigarayı bile förs fsırrhh diye içeceğinize, sakin sakin, sanki son sigaranızcaymışçasına (yok gibicesine, o nasıl kelimeymiş lan, piuuv) için, tadına varın.

Peki Reha Muhtar tarzı bir girizgahla nereye varacağım? Yok mu cevap verecek olan aranızda? Hey sen, arkadaki mavi gömlekli arkadaşım, aranızda konuşmayın! (kötü espriye altın semer vursan da kötüdür) Ölmeden önce mutlaka ama mutlaka yapmanız gereken şeylerden bahsedeceğim tabii ki. Yazının bundan sonraki kısmın toplum geneline hitab eden tavsiyelerden oluşmaktadır ama sonuçta tamamen kendi kişisel görüşümdür. Yarın bir gün "Vay ben senin tavsiyene uyup hanımın bilezikleri bozdurup yedim, zararımı karşıla lan şerefsiz!" derseniz aynen gachayım diyip topuklarım ona göre.

* Çok düzenli, sistemli, tıkır tıkır bir hayatınız var ve tüm ömrünüzü bunu ayakta tutmak üzerine harcıyorsunuz. İşe zamanında gidip faturaları günü gününe yatırmak en büyük sorumluluğunuz değil mi? En ufak bir aksaklığın bile herşeyi altüst edebileceği bu hayat düzeninde hiç mi sıkılmadınız? 24 saatliğine izinizi kaybettirin, yapmanız gereken hiçbir şeyi yapmayın, inzivaya çekilin. Kafanıza göre birşeyler yapın, isterseniz boş bir gün geçirin. Sonra kaldığınız yerden devam edin hayatınıza. Ufak bir hava değişikliği şaşırtıcı etkisiyle bünyeye iyi gelecektir.

* Uzmanlar psikolojimize zararlı olduğunu söyleyedursun, az çok hepimiz video oyunu oynarız. Bilgisayardan tutun konsola, cep telefonlarımızdan başlayıp atari salonlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede uzanan uçsuz bucaksız bir sürü oyun var. Bunlara kayıtsız kalmayın efendim, bol bol oyun oynayın. Gözlerinizi kan çanağına çevirse de, beyninizi milupa bebek maması kıvamına getirse de oyun oynamak değişik bir hazdır, aman mahrum kalmayın.

* İster Kenan Doğulu sevin isterseniz Infected Mushroom hayranı olun farketmez. Dünya gözüyle sevdiğiniz müziği canlı dinleyin. Evet.

* Kavga Edin. Ne kadar tırt da olsanız, ucunda dayak yiyeceğinizi bilseniz bile birisiyle sağlam bir kavga edin. Ama öyle dravdan kavga değil, fikir ayrılığına düşmeyin hasmınızla, direk kafa atın. Kavram çatışması yaşamayın, beyin travması yaşayın. Bırakın tekmeler, yumruklar, sümsükler konuşsun.

Aşık olun, zilzurna sarhoş olun, kaçın, kovalayın, muhteşem bir yemek pişirin ve afiyetle yiyin, mezarlık ziyareti yapın, karakolluk olun, bol bol uyuyun, vb. gibi yüzlerce şey var aslında ama en iyisi siz kendiniz karar verin ve yapın. Hayat acaip kısa lan.

Not: Bu arada bir Fatih Erdemci vardı, ne oldu ona?

9 comments:

justine_therese dedi ki...

amanın fahrettincim çabuk al önlemini. kapa anonimuslara siteyi... ben ettim sen de etme.
bu arada olmaz, öyle bırakılmaz herşey... sırf istemekle olmuyo...

dreamsact dedi ki...

bak işte böyle yazıyorsun beni tuhaf ediyorsun.. :)

bu arada şu spamlar için; tercihler >> tartışma bölümünün altında yorum yazanın önceden onaylanmış yorumu olsun seçeneğini işaretlemeni öneririm.. çok faideli, işlevsel..

TirtFahrettin dedi ki...

tamam, kapandı artık anonimus comment seçeneği, spam çorbası içilemez artık bu blogda.

castin: bırakılır canım, bırakılır kuzum. herşey olur.

dreamsact: eleştiri mi övgü mü anlamadım ben. kırırım bu interneti, aloov mikrosoff!

dreamsact dedi ki...

ikisi de değil. tırt bir durum.. hani "lan bunu ben yazdıydım, benim yazım aslında bu" durumu.. :)


dur şimdi. bu anonimlere kapatma olayı hiç iyi olmamış. bu, blogger hesabı olmayan birinin sana yorum yazamayacağı anlmına geliyor.. wp'ciler ne olacak ya da blog yazmayı sadece okuyucu olanlar?..

gel seni de taşıyalım wordpress..

TirtFahrettin dedi ki...

wp'e geçemedik anasını satayım bi senedir. anonim comment olayı da tekrardan açıldı.

o değil de tırt mevzuyu anlamadım be sact'im. tamamen içimden gelen bi mevzu bu.

justine_therese dedi ki...

tamam çıkıyorum ben işten... gidip botswanayı gezicem.

TirtFahrettin dedi ki...

hah şöyle, yola gel.

Inan dedi ki...

wp'e geçmek istersin he mi? al alan adını gel, sunucuda boş yer bol. sana kuruverelim bir wordpress blogu. e tabi sunucunun suyla çalışmadığı yönünde bildirimler aldım, önce bi doğruluğunu teyit edeyim haber veririm sana. bu arada yazın uzundu, okuyamadım, sonra bakarım anacım heyhüü!

dreamsact dedi ki...

yav demem o ki yazıyı kendime çok yakın buldum, çok kendimden buldum. daha nasıl diyeyim tırt peygamberim..

wp'ye geçme olayına gelince.. alan adını da geçtik, al beleş bir wp hesabı, orada blogspot bloğunu olduğu gibi tüm içeriğiyle tek butonla import etme seçeneği var.. basıyorsun blogun taşınıyor wp'ye..

öperim..