15 Eylül 2006

Let There Be Meşe

İşim gücüm yoksa ya da aşırı iş altında eziliyorsam beynim hızla bir geyik üretir. Hengame dolu geçen şu günlerde kafama baya ciddi bir şey takıldı. Yok yok, Lübnan'a yollanacak askerler, ekonomik istikrarsızlık, Pınar Altuğ'un sübyanları, terör gibi önemli konulardan değil bu. 5 tane sopa verseler elime, bunlarla git istediğinin ağzını burnunu bir güzel kır deseler acep kimleri yamulturdu bu deli gönül diye düşünmekteydim. Pasifist, şiddete karşı okuyucuların tepkisi olacaktır, hiçbirisi de umrumda değil. Pasifist lan onlar neticede, şiddet uygulayamazlar bana karşı, tırsmıyorum o yüzden.

Evet, ne demiştik? 5 adet zopa! Listeye girecek o kadar çok kişi/kurum/topluluk/vs. var ki insan bir elin parmakları kadar olan bu rakamı az buluyor, daha çok zopası olsun istiyor. Olsun, kısıtlı imkanlarla maksimum verimi sağlamak adına hazırladığım liste o 5 adet zopanın hakkını en ufak budağına kadar teslim etmekte.

* Günümüz gençliğinin bir kısmını hunharca, barbarca, vandalca dövmek istiyorum. Çok afedersiniz Requiem for a Dream, Donnie Darko, bilimum Tim Burton yapımlarına tapan, paralel müzikler dinleyen, karamsar, depresif, kılık bukalemunu bu kesimi hepiniz az çok tanıyorsunuz. Post-modern, çemçük, emo-depresif gibi teknik sıfatlar yakıştırabilirsiniz siz, ama ben direkt "eytere beah! baydınız içimi tahta kuruları!" diyerek kendilerine cihad ilan etmek taraftarıyım.

* Eşcinsel temalı insanlar da elbet bir gün sopamın tadına varacaktır. Eşcinselliğe karşı değilim, kastettiğim eşcinselliğini aşırı ön planda tutan, bundan ekmek yemeyi düşünen, belki de eşcinsel olmayan insanlardır. Ağzını eğe eğe konuşup, feminen tavırlar sergileyen bu dangalaklar kanı beynime çıkarır hep. Kız gruplarının yegane erkek kankisi, g.t kıvırtan bu adamları listeme almamak büyük ayıp olurdu herhalde.

* Sevgi pıtırcıklarına karşı alerjim var. İclal Aydın gibi özünde çakal olup dışa paylaşımcı örnek insan hareketleri sergileyen, İkbal Gürpınar sesine sahip, Esra Ceyhan jestleri ile konuşan insanlar! Korkun benden! Gazabım her daim üzerinizde olacak.

* Okuldan bir hocam. (İsim vermememin sebebi tırsaklık da olabilir, sizin için isminin hiçbir şey ifade etmemesi de. Artık iki şıktan birisini tercih ediverin)

* Kemal Unakıtan. Siyasi nedenler bir yana, kişisel bir antipatim var kendisine. Bu sopa olmadan da dövülebilir. Eşit şartlarda dişe diş bir kavga etmek isterdim kendisiyle.

Sizin de vardır mutlak dövmek istediğiniz birileri. Her vurduğunuzda biraz daha aydınlık günlere yelken açacağınıza inandığınız, huzuru geceden suya yatırdığınız meşede bulacağınız insanlar. Hiçbir yükümlülüğü olmasa, belirli bir kontenjan verilse herkese, pata küte girişsek hasmımıza eminim herşey çok daha güzel olabilirdi.

6 comments:

Inan dedi ki...

sanırım bütün sopaları tarantino'yu baş tacı yapıp sinemaya ne kattığını sorgulamadan popüler kültür ikonu haline getiren gençlerimize de değinmediğin için sana harcayacağım.

licensedtokill dedi ki...

top 5

#5 Hülya Polat
#4 Keremcem
#3 Fıs fıs İsmail
#2 Eğleneyim, aman ortamlardan kusur kalmayayım, dünya s.kime minare d.tüme diyen olaylara kayıtsız duran, tepkisiz, tikilikten geberen saçı horoz gibi ve jöleli dolaşan, baba parası ile dallamalık yapan, düşünme yoksunu insanlar

And the meşe goes to ..

#1 Vatana hizmet adı altında vatan hainliği yapan herkes.

justine_therese dedi ki...

valla kimseyi dövecek halim yok. fazla yorgunum. ama desteğim seninle sevgili fahrettin... son iki eleman hariç gerisine katılabilme ihtimalim bile var icabında.

Adsız dedi ki...

listedekilerin alayına girişebilecek gücü kendimde görüyorum.eklemek istediğim pek bi' çok kimse var. şiddetseverim diyorum kimse inanmıyo'. kan çıkmayan kavgaya kavga demem,kan görmeye dayanırım. aradığınız başka şartlar varsa lütfen çekinmeden bildirin. ne zamandır çete kurasım var.
hörmetler ...

candan ( halid'in or'dan olan)

Adsız dedi ki...

şahsen unakıtan(lar)ı pastörize likit yumurtada boğmayı meşe metoduna tercih edebilirim.

Unknown dedi ki...

bende listemi veriyorum gereği yapılsın arz ederim.(aslında bana yaklaşık olarak 4200 civarı meşe gerekli ama günler süren elemelerin ardından 5'e düşürdüm sayıyı)
senin listenin altına imzamı aynen atıp kişilere yönelerek şu listeyi yaptım
5) Esra Ceyhan'ın programını açan ve en az arto kadar kötü bi' sese sahip olan Deha adlı bişey.Evet bişey o ama ben çözemedim ne olduğunu.5)
4) Esra Ceyhan'ın programına katılıp söylenen şarkının sözleri bilmeselerde zorlama dudak hareketleriyle söylenen sözün tam sonunda yakalayıp onu söyleyen teyzeler
3) Esra Ceyhan'a program yapması için kapılarını açan kanal d genel yayın yönetmeni,yayın sorumlusu,yayın ve yapımda emeği geçenlerin alayı
2)Esra Ceyhan (durup durup hortlayarak can sıkan öğlen kuşağının toraman ve yağcı sunucusu)
1) Esra Ceyhan'ı zapping sırasında hızlıca geçmek varken dur lan eğlenirim diyerek ayak üstü 20 dakika izleyerek kendi kendini yıpratan şahsımıda sopaların en kallavisine layık gördüm.