28 Kasım 2006

Pis Elektrik

İlkokulda kooperatif koluydum, ama deli gönül hep gezi gözlem kolu olmak isterdi. Hoş o kolda olan arkadaş sabahtan akşama kadar sokak sokak dolaşıp halkın nabzını tutmuyordu ama özenirdim işte. Adı fiyakalıydı en azından. Benim kooperatif kolu olduğumu duyan insan taşeron firmalarla anlaşıp inşaat sektörüne girdiğimi sanabilirdi ama tek yaptığım iş ilk teneffüste milletten para toplayıp beslenme tenefüsü çalmadan on dakika önce sınıfa tost ve simit almaktı. Bir yandan sıcak tostlar parmaklarımı yakardı öbür taraftan sağ koluma bilezik gibi taktığım simitlerin susamı önlüğün kolundan içime girerdi. Hey gidi hey.

Neyse efendim, dediğim gibi gözlemleme arzum taa sübyanlık dönemimden mirastır bana. Her fırsatta sessizce, adeta bir sinsi gibi sağda solda olanı gözlemlerim. Son dönemlerde yaptığım gözlemler sonucu halkımızın patlamaya hazır bir bomba gibi olduğunu farkettim. Arkadan tamponuna dokundurulan amca ağzından tükürükler saçarak arkadan değdirene saldırıyor, manitası geciken abimiz buluşma yerinden açtığı telefonda aklına gelen tüm lanetleri okuyor, oyuncak isteyen küçücük bir çocuk annesi tarafından tehditlere boğuluyor. Ne bu sinir arkadaşım?

Memleket olarak hepimizin masaja ihtiyacı var. Bu pis elektrik ancak kulunçlar kütletilirse geçer. Akşamları ana haber bültenini izledikten sonra herkes eşine, dostuna, anasına, babasına, evladına, yanında kim varsa ona masaj yapacak arkadaş. Ama öyle cinsellik altyapılı değil, böyle kütürdete kütürdete ovacak boynu beli. Çok da değil zaten, spor haberlerine kadar yapsak kafi. Yemin ederim bir haftada pırıl pırıl oluruz.

Yarınlar için...

4 comments:

Unknown dedi ki...

Beni papa yapsalar adımı mahkemeyle Razzi yapardım.Sonrada başlardım hülya avşarla ağız dalaşına girerek hristiyan aleminin izlenme oranını arttırmaya ama gel gör ki bu vizyona sahip değil vatikan.

Unknown dedi ki...

Konuyla hiç alakasız yorumlar yazmayı kendime görev edindim.Bazen nefret ediyorum kendimden.

Adsız dedi ki...

masaj fikri güzel de bence zamanı yanlış hojam. Zira gün içinde zati kudurup akşam masaj yaptıran zihniyetanca uykuya dalar sonra sabah kalktıında yine pek farklı olmas ama gel masaj saatini sabaha alalım dersen işte o zaman olur derim, böye yenilenmiş gibi başlarlar yeni güne, o zaman ne bekleten sevgili, ne trafikte önüne atlayan yaya, siniri alınmış pastırma gibi olur herkes-var mı böle bişii, uydurdum gibi geldi neese...

TirtFahrettin dedi ki...

corny: haggaden de pek alakasız olmuş yorumun ama hoş. vatikan lideri ile avşar kızının birbirine sataşmasını izlemek isterdim.

locker: tamam, zamanı siz seçin ama illa masaj yapın birbirinize, e mi kuzucuklarım?