30 Kasım 2006

Soru Cevap

Birinci yılını doldurmasına -aynı zamanda dalya demesine- çok az kalan blogumuz Komple Muamele (yazar bundan sonra KM demeyi tercih edecektir, aklına hemencecik Kylie Minogue gelecek olan abazan kitleyi uyaralım) üzerine bir post yazmak geldi içimden. Soru - cevap formatlı ve daha sonra sizden gelecek soruları da yanıtlamayı taahüt eden bir yazıdır bu.

KM nasıl bir maksatla kuruldu?

İsminden de anlaşılacağı üzere herşey üzerine yazabileceğim, fikirlerimi insanlarla paylaşabileceğim bir blog kurmak istedim. Günlük hayatta pek ciddiye alınmadığım ve makara yaptığım zannedildiği için bu yola başvurdum. Fakat gelgelelim kurulduğu günden başlayıp dünyamızın güneş etrafında turunu tamamlamak üzere olduğu bu güne kadar geçen süre zarfında bu amacıma ulaşabildiğim pek söylenemez. Ama hata bende, zira ismi "Komple Muamele" olan bir blogdan ne kadar ciddiyet beklenebilir ki?

KM nasıl bir okuyucu profiline sahip?

Üç beş kişiyi saymazsak düzenli bir okur kitlem yok. Yazılara yapılan comment miktarı benim için en önemli trafik göstergesidir. Popüler bloglarda iki ila üç haneli rakamlarla ifade edilen bu kıstas KM için üç-beşi asla geçmemektedir. Düzenli bi okur kitlem olsaydı ve yazılarıma hatrı sayılır miktarda yorum yapılsaydı belki ben de bir gün çok meşhur olup Ayşe Arman ile röportaj şansı yakalayabilirdim, ah zalim hayat!

Bir diğer kıstas ise siteye ulaşma metodu ve geri dönen ziyaretçi miktarıdır. Allah razı olsun, Gugıl Bey'den epey bir ziyaretçi gelmekte. Abidik gubidik konularda arama yapan insanlar gelir sık sık. Örnek vermek gerekirse bu ay 70 kişi "deodorantın zararları" diyerek gelmiş. Veya 12 kişi "messenger için pis el hareketleri" ararken kendisini burada bulmuş. Dediğim gibi arama motorlarından gelip de aradığını KM'de bulan insan pek yok. Bir kere ziyaret edip daha sonra geri gelen ziyaretçilerin miktarı ise %5 ila %10 arasında değişmekte. Tüm bu sebeplerden ötürü statik bir okuyucu kitlemin olmadığını söyleyebilirim.

KM'nin geleceğe yönelik bir takım sürprizleri var mı?

Olma mı İsmail'im, olma mı? Var elbette. Şimdiden söyleyerek tadını kaçırmak istemiyorum ama blogumuz güzel yeniliklere gebe. Birinci yıldönümümüzde açıklarım, inşallah.

(bkz: kendine güveni olmayan yazar modeli)

KM'den herhangi bir maddi gelir elde ediyor musunuz?

Bak güzel arkadaşım, herşeyden önce şu "sizli bizli" konuşmayı bırakalım, şurada alt tarafı kendi kendime sorular sormaktayım. Soruna gelince; bugüne kadar şu blogdan bir simit parası kazanmış allahın kulu değilim. KM kar maksatlı bir oluşum değil ama ileride kaldırabileceğim yüksek meblağlı bir sakal ise bu tutumumu sonsuza kadar değiştirebilir, o ayrı.

KM ile ilgili soracak başka soru bulamadık, yayın hayatınızda başarılar diliyoruz.

Sağol canım, mersi.

2 comments:

Adsız dedi ki...

yoklama için şey ettim..

acicikolata dedi ki...

1. Hakkaten blog ismi komik, ben her acisimda daha postu okumadan khhh khhh diye guluyor oluyorum.
2.Duzenli okur kitlen var, aha benim iste. Ama Ayse Arman ile roportaj filan dersen beni unut.
3.Isterim tabi surpriz ben de her okuyucu gibi.
4. Insallah ben de bir gun paranin ..... neyse
Not: Kisaca KM demissin ya, Kahdalı Mıçı sanacaklar seni dikkat et.