13 Kasım 2006

Video Killed the Radio Star

İki meşhur geyik vardır. Birincisi "o eski" Yeşilçam'ı yeniden diriltmek ikincisi ise her albüm yapanın bir şekilde Avrupa'ya açılma isteğidir. Mehmet Ali Erbil sayesinde şahlanan Yeşilçam bir kenarda dursun benim asıl meselem müzik sektörü ile ilgili. Bir dönem maxi single çıkarma çabalarım olduğundan iyi kötü bu piyasayı tanırım. Unkapanı ikinci adresimdir. Benim diyen prodüktör bugün gelse elime su dökemez, o derece. Bu sebeple piyasa girmeye istekli gençlere bir abilik yapmak istedim.

Öncelikle, şu Avrupa'ya veya Amerika'ya açılma meselesi bana son derece saçma gelmekte. Otur oturduğun yerde evladım! Bugün bir Beyonce albüm yaptığında karşısına basın mensuplarını alıp "Yeni albüm bomba gibi, hedefim Türkiye, geçenlerde klibimi Kral'da gösterdiler, ülkece gurur duymalıyız." gibisinden bir açıklama yapıyor mu? Hayır. Otur oturduğun yerde. Ülken neyine yetmiyor arkadaşım?

Ha ben arsız oldum, illa MTV'de boy göstereceğim dersen evvela sana bir iyi bir klip lazım. Klip şarkıcının vitrinidir. Bu yüzden sallamasyon, skimsonik kliplerle MTV yerine çıksan çıksan flaş tv'ye çıkarsın.

"İyi klip nedir, nasıl çekilir?" sorularınızı duyar gibiyim. Ama pek sallamıyorum açıkçası. Onun yerine "Kötü klip nedir?" sorusuna yanıtlar vereceğim.

+ Masraftan kaçınmayın. Yeri gelsin Namibya'dan kaçak işçi olarak memlekete gelen zencilere çuvalla para verip fonda dans ettirin. Ama iyice yağlayın, parıl parıl parlasın namussuzlar. Parlak zenci iyidir. Margarinden kısmayın. Ucuza kaçan klip başarısızdır. Makyaj sayesinde bir şekilde insana benzese de, bu uğurda çuvalla para harcasa da Yıldız Tilbe eline aldığı o naylon çiçekle nasıl ucuzcu bir tablo çizmekte, bakın ibret alın:



+ Rock müzikle iştigal ediyorsanız klip çekimlerinizde mekan olarak sakın ama sakın terkedilmiş metruk bina, kullanılmayan tersane ya da kum ocağı seçmeyin, acaip komik duruma düşersiniz, benden söylemesi:


+ Tamam, bütçeniz kısıtlı olabilir ama asla klipte gözükecek figüran arkadaşları marjinal kılıklara sokup fonda abidik gubidik hareketler yaptırmayın. İnsanların mizah anlayışı sizin tahmin ettiğinizden daha karışık, daha komplikedir:



Kişisel not: Şu halini gördükten sonra Güven Erkin Erkal'a karşı zerre itimadım kalmamıştır, bu da böyle kayıtlara geçsin. Bir de telefon bağlantısında Deniz ile konuşurken klip çekimi hakkında "İleride çocuklarıma gösterebileceğim bir çalışma oldu" dedi ya, hey güzel allahım. Sert kalın, he mi?


Evet, ne yapmayacağımız hakkında kabaca bilgi sahibi olduk. Şimdi vakit hareket vaktidir. Hemen kostümler dikilsin, figüranlar kahvesine gidilsin, setler kurulsun ve klipler çekilsin. Artık Avrupa'ya açılmamanız için hiçbir sebep kalmadı. Varsın Mustafa Sandal ve Tarkan blogumuzu takip etmediğine yansın. Onların içi asıl ileride MTV ekranlarında Cornelius, Cherry Bomb ya da Kerizettin Keyhusrev isimlerini gördüğünde yanacak!

3 comments:

justine_therese dedi ki...

küstüm...

TirtFahrettin dedi ki...

ah kuzuciğim, ben senin popstar olmak gibi bir idealinin olmadığını sanıyordum. bilsem sana da credit geçme mi ismail'im, geçme mi?

Unknown dedi ki...

çatla orta yerinden lan castin karısı (mahalle ağzı mode is on)
yıldız çiğnedim yıldız oldum.albüm satışları gayet güzel,promasyon(evet a var ortada) çalışmalarımız güzel gidiyo,çok şükür ki halkımız yapılan kaliteli işlerin farkında.