08 Aralık 2006

Cnbc-e dizilerinden karakter tahlili, Part 2

Evet, söz verdiğimiz gibi devam ediyoruz:

According to Jim: Aileden mütevellit, tipik bir Amerikan sit-comdur kendileri. Vurdumduymaz, spor seven bir baba ve ailesinin maceraları. Tanıdık mı geldi? Allah allah. Zorlama bir dizidir. İzleyenin yapacak daha iyi bir işi yoktur.

Bunu izleyen bunu da sevdi: Everybody Loves Raymond, King of Queens

Two and a Half Men: Tamam Chalie Sheen güzel bir abimiz, ZAZ ekolünden gelen herkese saygımız sonsuzdur ama ilgiyle izlesem de zaman zaman traştan öğeler de yok değil. Her b.ka burnunu sokan anneden tutun ekabir temizlikçi Martha'ya kadar bir sürü klişe barındırmakta. İlla kaliteli akrabalık öğeleri içeren dizi izlemek istiyorsanız kuzen Leri ve balki bartolomus size yeter de artar. Vasatın üstünde bir dizidir. İzleyen sıradandır.

Bunu izleyen bunu da sevdi: Full House, belki biraz da Married with Children

Seinfeld: Hakkında çok atılıp tutulmuş bir dizi. Ne desem yanlış anlaşılacak. Yavan desem tüm dizi yavanlık üzerine kurulu zaten. Tırto hayatların öyküsü desem övgü olarak anlayacaksınız. Tekrar çekilmesi mümkün olmayan, farklı kişilerin doğru zamanda bir araya gelerek yarattığı sinerjiden mamül efsane dizidir. İzleyen mizah duygusu -farklı bir yönde- gelişmiş birisidir.

Bunu izleyen bunu da sevdi: The Simpsons, SNL

One Tree Hill: Hakkında atıp tutacak kadar dahi bilgi sahibi olmadığım bir dizidir. İzleyen x'tir.

Bunu izleyen bunu da sevdi: ee,ööö, şeey

Las Vegas: Cıvıl cıvıl mekanlar, cillop kızlar, kütür kütür erkekler, giriş-gelişme-sonuç üçlüsüne sadık olarak ilerleyen ve her bölümde illa ki pozitif bir şekilde sonuçlanan maceralar. İşte kısaca LV'ın özeti. Yine süpersonik yetenekli video kameralar vasıtasıyla çözülemeyecek olayın olmadığını ispatlayan bir yapım. Jerry Bruckheimer imzasını çok net bir şekilde hissedebilirsiniz. Eğlenceli dizidir. İzleyen vardır, evet.

Bunu izleyen bunu da sevdi: CSI-tekmili birden, Law & Order

Gilmore Girls: Gençlik dizisi desen değil, orta yaşa hitap eder deyip prime time'a koysan kanalı batırır. Sivrilen bir yönü olmasa da kendini bir şekilde izletir. Rory ve Lorelai'a bakarak gen haritasının ne kadar güzel bir şey olduğunu bize hatırlatan dizidir. İzleyen işten/okuldan yeni gelip kendisini televizyon karşısına atmıştır.

Bunu izleyen bunu da sevdi: Smallville, Altın Kızlar

3 comments:

acicikolata dedi ki...

amanin ne oldu sana cok degismissin taniyamadim templeytin kaymis

TirtFahrettin dedi ki...

sorma yov, blogger beta mahvetti beni.

sabirkupu dedi ki...

kuzen Leri ve balki bartolomus'un olduğu dizinin adı neydi. arayıp bulup seyredip nostalji yapayım biraz