10 Mart 2007

Muazzez Ersoy ile Nostalji Saati

Osvaldo Cavandoli ölmüş. Kim olduğunu bilmiyorsanız bir bakıp gelin hele.

Vay be. Üzüldüm. Çocukluk yıllarım Cenk Koray'ın Kutu Kutu'suyla, Erkan Yolaç'ın Evet/Hayır yarışmasıyla, Mustafa Yolaşan'la Pazar 89, 90, 91 serileriyle, Bir Başka gece ile , Uykudan Önce'lerle geçmişti. Bay Meraklı, orijinal adıyla La Linea'da "aburüzüppüü beahahha" sesleriyle o küçük beynime kazınmış şeylerden birisiydi. Eminim okuyunca PunkTab'da benim acımı paylaşacaktır, o da çok severdi La Linea'yı.

Cenk Koray'ı da keybetmiştik zaten, tıpkı Adile Naşit gibi. Mustafa Yolaşan ne yapıyordur bilemem ama Erkan Yolaç bayağı bir çökmüştü o peynir reklamlarında. Biz büyüdükçe çocukluğumuza ait isimler de birer birer siliniyor, tıpkı onlara ait anılar gibi.

Hay bin Kunduz!

3 comments:

Adsız dedi ki...

abaragandi' ye benzer birşeyler de söylerdi ya da biz öyle anlardık. kendisi reklamlarda bile boy göstermişti. (vestel miydi, neydi) iyi bilirdik, kendisini. yazık olmuş..

joone dedi ki...

o reklamları zaten çocukluğumuun bu güzide çizimlerime bi hakaret aldıydım.. çok tepkimi çekmişti zira.. üzüldüm.. ne kaldı bizim çocukluğumuzdan dicem... cleméntine bile çoluk çocuğa karıştı bea...

TirtFahrettin dedi ki...

@gozluk_abi: gerçekten ya, "abaragandi" gibi birşeyler derdi. o reklamlar beni de üzmüştü, zira ne genel vestel reklamlarının konseptine uymuştu ne de markaya bir değer katmaktaydı. abukçaydı, bu yüzden yıllar sonra karşılaşılan eski dosttan o eski tadı alamamıştık.

@enteldantel: bizim çocukluğumuzdan kalan değerler aslında inceden dokunduruyor bugünlerde. bir ninja kaplumbağalar olsun, bir transformers olsun aportta bekliyorlar sinemada karşımıza çıkmak için. artık "hirozbadihepşın, törtılpav!" diye mi bağırırız yoksa "tıranzformırs, optimuus pıraaym!" diye mi orasını bilemem.