18 Şubat 2008

Kreatif, he mi?

Memleketteki reklam ajansları mı çok uyanık yoksa reklamverenler mi çok keriz vallahi anlayamıyorum. En az onuncu kez izledim esefle, hala da çıktığında nutkum tutulmakta, kanal falan değiştiremiyorum. Harbiden çok yaratıcısınız lan, fon müziği de LDN olsa şahane olacakmış aslında.



6 comments:

senaaaaa dedi ki...

benim merak ettiğim şey, bu tür birebir çalıntılar için dava açılamaz mı? telif hakkı denen olay bu "kreatif" insanlara yol su elektrik olarak geri dönemez mi..
ve son sorum; reklam sektöründe bu kadar zeki insan işsizken nasıl oluyor da bunlar ajanslarda tutunuyor? kimsenin bu klibi görmemiş olma olasılığı var mı? (galiba iki etti)

Mentudi dedi ki...

uups kreatif mi?olmamalı!kızın biri kırmızı bir elbise giyip halka küpe takıp klip çektiği için artı ikisinde de ayakkabı görünüyo ya ÇALINTI etiketini yapıştırın hemen.(run away bride'ı hatırlatırım.)o da bu klipten esinlenilerek çekilmiş olabilir tabi.etrafınızda gördüğünüz her şey birbirine benzeyebilir, biraz daha tolere edin bu tür durumları.reklam güzel olmuş ayrıca özgünlüğünü siz tartışadurun ama ben hemen gidip bir arko nem alıcam.

doli incapax dedi ki...

nemli pambık cilti mentudi ağabeyciğim, hakket, ayakkabıları niye kırmızı yapmadın abi? gerçi ben tirto'ya katılmıyorum. klip güzel de şarkı öyle pek güzel değil. eski, bilindik şarkıya türkçe söz yazmak her zaman daha garantili. akılda kalıyo bi kere. bak şimdi koşarak arko nem alıcam ben de.

senaaaaa'ya not, dava açılabilir elbette. sağlam tazminatlar alınabilir hem de. her ne kadar yapanı zahmet buyurup bizlere "ne var canım, sanki çok mu olmayacak bir şey kırmızı abiye (aynı model-aynı ton) elbise ve spor ayakkabı ile direklerin etrafından dönüp sokaktaki insanlarla iletişim kura kura dansetmek" demeye çalışmışsa da, bu yaptığı açıklamayı mahkemede zor tutturur. pardon! direk ağaç olmuş.

bırakın bu raddesini, sırf o klipteki elbise bile atıyorum gucci elinden çıkmışsa ve reklamdaki ölçüdeki benzerini donna karan satmaya kalkarsa bakın bakalım ne oluyo. sırf elbise, kırmızı, straplez yakalı, dekoltesi beyaz zımbırtılı, kabarık uzun etek. modelde halka küpe, kahküllü topuz yapılmış saç kullanalım.
ne var ki bunda her an olabilecek bir şey. değil diyenlere alien'ı hatırlatırım.

son not: mentudi gelip buraya kendini ve yaptığı işin sonucunu hafife alarak (yaptığının başka izahı yok) savunmaya çabalamasıydı, ben bu yazıyı okuyup geçecek ve yarına bir şey hatırlamayacaktım. yorum falan da yazmayacaktım. özgünlük, tolerans, esinlenme? ne esini, ne özgünü, ne diye tolerans göstereyim ki, sosyal yararlık göstermeye çalışırken yoğunluktan gecikme mi oldu ki tolerans bekliyorsun. yapma hocam, güldürme kendine. hürmetlerimle.

Mentudi dedi ki...

Buradan ne anlıyormuşum o zmn cnm ağabeycim:Tırtfahrettin’in yazdığı yazıya yorum bile yapmıcaktım demişsin.Benim yaptığım yorumun üstüne yorum yapmışsın.Ben de belki Tirtfahrettin’in yazısına dikkat çekmek için bu yöntemi kullandım.Yani o reklam benzerleri ben ise karşıtları kullanma yoluyla bir ürünün veya bir yazının önünü açtık diyebilir miyiz?Benzer diyorum taklit demiyorum illa ki.Mesajımı aldığını umuyorum.

doli incapax dedi ki...

tirto, vallahi özür dilerim burada atıp tuttuğum için, söz bu son, daha fazla işgal etmeyeceğim blogunu.

muhterem mentudi, öncelikle geç kaldığım için özür dilerim. ben demiştim ki, hem kendini hem de işini bu uslüple izah etmeye kalkarak hafife alıyorsun; basite indirgemiş olduğundan küçümsemiş oluyorsun.

sen tutup "reklamın iyisi kötüsü olmaz" kalıbına sığınmışsın bu defa da, yine hafife almışsın işini ve kendini. oysa "kötü sattırmaz" bunu bilmek için alim olmaya lüzum yok. bir popçu kötünün reklamını yapabilir, gene ne yumurtlayacak acaba, diye açar bakarsın zira. ama bahsettiğimiz bir kremken?

neyse, iş sizin, sektör sizin, saygınlığı, özgünlüğü umursayıp umursamaman da sana/patronlarına/müşterilerine kalmış.

ne senin iki kelamın tirtoya okuyucu çeker, ki ihtiyacı olduğunu sanmam, ne de bilinçli çaldığın (benzettiğin/esinlendiğin: sonuç aşikar) yaptığın savunması arko almaya iter. A grubu müşteri görüşü olarak kabul et yorumlarımı.

TirtFahrettin dedi ki...

kafam karıştı. şimdi öncelikle mentudi reklam sektöründe mi çalışıyor? ya da doli benim marketing departmanımda mı? kafam zaten dolu, uykusuzum, kavramlar zihnimin içinde savaş vermekte. yapmayın canlar, yapmayın dostlar. aşikar olanın aksini savunmayalım.