31 Mart 2008

Don - Part II: I Still Haven't Found What I'm Looking For (U2 tribute devam)

Bir önceki yazımda insanların niçin don giydiğini irdeleyip, donsuz geçen bir günüm üzerine ahkam kesmiş, don üzerine yazılarımla tekrar karşınızda olacağıma dair bir takım sözler vermiştim. Vakit kaybetmeden bıraktığım yerden devam ediyorum.

Donsuz yaşamanın getirdiği avantaj ve dezavantajları anlattım. En iyisi benzer bir deney yapıp bundan sonra don giyip giymeyeceğinize kendiniz karar verin. Benim tercihim muhafazakar olacak, bundan sonra da don giymeye devam edeceğim. Peki ama hangi don?

Boxer:

Erkek milletinin 90lar sonunda hayatına soktuğu bir don çeşididir. Daha önceleri böyle paçalı donları ancak dedelerimiz giyerdi. Velhasıl rahatlığı ile özellikle genç ve orta yaşlı kesim tarafından da kolayca kabul edilmiştir. Renk ve desen yelpazesindeki çeşitlilik bu donların satış grafiğinin tırmanmasına katkıda bulunmuştur. Mizahi unsurlar taşıyan bir takım boxer donlar bir umut sevişme ortamına girerim diyen genç bünyelerce kapış kapış alınmış velhasıl genelde penyesine değen tek kadın eli çilekeş annelerimizin elleri olmuştur.

Sıhhi açıdan havadar olmasına karşın toplayıcı özelliği olmadığından halk arasında varikosel yapıyor denmektedir. Streç boxerlar bu soruna çözüm olsa da havadar özelliğe elveda demek kaçınılmazdır.

Slip:

İşte gerçek klasik. Asker tipi haki, kahve ve grisi de olsa da hakkını veren bir slip kesinlikle beyaz olmalıdır. Derleyici toplayıcı özelliği vardır ama sıcak havalarda uzun süreli kullanımda sık sık manuel havalandırma (bacak dizlerden kırılır, el çimdik şeklinde donu alt ağından çeker-bırakır) yapılması gerekmektedir.

G.t Arası:

Giyene çok rastlamadım açıkçası. Pantolonda don izi çirkin duruyor diyerek giyene de şüpheyle bakarım. Bayanlara oranla daha amorf bir popomuz olduğundan giyen hemcinslerimin sakil bir görüntü yarattığını düşünmekteyim. Ön kısımın slipten bile daha sıkı oturduğunu düşünürsek rahatsız olduğu kanaatindeyim. Hele arkadaki Indiana Jones'un kamçısının lopların arasında sürtündüğünü düşünmek bile beni hayattan soğutmakta.

Yaygınca kullanılan don çeşitleri bunlar, aralarından seçip beğenip giyebilirsiniz. Yazılarım devam edecek.

0 comments: