16 Temmuz 2008

Teşekkür Ederim

Ödül törenlerinde bir klişe vardır ya; ödülü alan kuntiz hemen çıkar kürsüye başlar teşekkür konuşmasına. Bilhassa Oscar alan adam coştukça coşar, "Anneme, babama, setteki ışıkçıya, vatani hizmetini yapmakta olan sözlüme, lisedeki tiyatro kolundaki tüm arkadaşlarıma..." diye uzattır babam uzatır. Baktım kimsenin ödül mödül vereceği yok, ben de bugünkü halime gelmemde payı olanlara teşekkürlerimi iletmek istedim. Buyrun;

Tahsil hayatım boyuncaki tüm hocalarım; benim dersime girdiğiniz süre boyunca hep bana taktığınızı sandım, ama bugün gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki umrunuzda dahi değilmişim. Sıkıcı müfredata bağlı kalarak, olanca uyuzluğunuzla ruhumu sıkarak beni astral boyuta taşıdınız, allah sizlerden razı olsun.

Taksici arkadaşlar; bilirsiniz ki zorda kalmadıkça sizlerle muhattap olmadım, olamadım. Bu zorda kalma durumlarının %90ı da alkolün etkisinde olduğum zamanlardı. Kiminiz gece açma konusunda taviz vermez bir tutum sergilediniz, kiminiz inceden şehir turu attırdınız benim o helva kıvamındaki bedenime. Ama olsun, her seferinde beni evime (ya da yakınlarına) bıraktınız ya, canınız sağolsun.

Eniac olsun, Commodore olsun cümle bilgisayarların tasarımcıları; allah razı olsun sayenizde bir çorba parası indirebiliyoruz. Siz olmasaydınız ben de niteliksiz bir adam olarak ortalıkta dolaşacaktım.

Aspava işletmecileri; siz ki beni gecenin kör saatlerinde dahi açlık illetinden kurtardınız, siz ki o enfes soslu dürümleri paket paket kapıma taşıdınız ya, kalbimde her daim yeriniz vardır.

Blizzard çalışanları; Warcraft, Warcraft II, Diablo, Starcraft, Diablo II, Warcraft III, World of Warcraft isimli eserlerinizle ve bunlara ait bilimum genişleme paketleriyle beni evime bağladınız, kimbilir kaç tane nahoş olaydan kurtardınız beni. Allah razı olsun, Diablo III ve Starcraft II'de geliyormuş, günışığına hasret günler kapıda demek ki.

Tüm manitalarım; biliyorum sayıca çok fazla değilsiniz, ama hepinize bir teşekkürü borç bilirim. Kiminizle el ele tutuştuk, kiminizle yiyişirken mamellere dokunabildim, kiminizle yolumuz balinler köyünden geçti ama hepinizde karşı cinsi ayrı ayrı tanıdım. Bu arada seni ayrı tutuyorum Leylacım, uğruna çok masraf ettim ama ete hasret bir ilişki yaşattın bana, allah belanı versin, haram olsun içilen starbaks kahveleri, boğazına dursun o indirdiğin sezar salatalar.

Hideo Kojima; Metal Gear Solid gibi bir eserinle hayatıma girmen seni gözümde en asil duyguların insanı yaptı. Nasıl hasta ruhlu bir adamsın oğlum sen? Piuuv.

Anne ve Babam; verdiğiniz öğütleri tutsam şu an şu satırları yavan bir bürosit yerine d.şşaklı bir holdingin CEO diye tabir edilen makamının kaymakam koltuğundan yazıyor olurdum. Olsun hafız, yine de kılavuzluğunuz sayesinde azıcık adam olduk da SSK'mız, sodeksomuz var. Onu da bulamayan onlarca afrikalı çocuk ne yapsın?

12 comments:

Goddess Artemis dedi ki...

Gerçekten çok samimi ve çarpıcı bir teşekkür konuşması olmuş. Oscar ödülü alanlarınki de böyle içten olsa keşke. O kadar saat kafa ütülüyorlar, bir de yapmacıklıkları öldürüyor.

Adsız dedi ki...

rica ederim

TirtFahrettin dedi ki...

sanırım anonim bir ex-manita olarak teşekkürlerime karşılık buldum. zira hideo kojima, aspava çalışanı ya da blizzard programcısı olduğunu sanmıyorum.

lan? yoksa?

Adsız dedi ki...

eni-of-dem =)

Adsız dedi ki...

ha, bir de insanların isimlerini belirterek yorum yazdıkları zaman yazı sahibinin söz konusu yoruma öküzce (söz meclisten dışarı) günlerce cevap verme(yebil)mesi, ama yorum sahibi: anonimus olunca zınk diye cevap yapıştırması ne kadar hoş değil mi =)

TirtFahrettin dedi ki...

uff, bambaşkaymışsın isimsiz.

Cansu dedi ki...

el ele tutuştuğun kızlara keşke öyle demeseydin be:) benim gene feminizm duygularım tuttu sanırım, hemen kaçayım:)))

hindistan cevizi ve kestane dedi ki...

bir teşekkürde kendine (:
"temmuz sıkıntısı"nda yaşadığın onca badirelere rağmen ne bunalıma girdin ne de depresyona +_+ ..

bunalıma girmeyen tirt için bir alkış şakkk şakk şakkkk
(:

Adsız dedi ki...

biliyorum :/

TirtFahrettin dedi ki...

@goddess artemis: öncelikle teşekkür ederim, lakin oskarı elime tutuştursalar sanırım ben de kolpacı olurdum, kafa ütülerdim.

@cnslgy: el ele tutuştuğum kızlara ne dedim ki? teşekkür ettim sadece.

@çelişik: ehe ayıpsın moruk, gamsız bir insan olmanın getirisi de bu olsa gerek, alem kedisi ishal olsa depresyona giriyor yadırgıyorum. hoş bana göre depresyon ilgi arsızlığının tıbbi adı, neyse kimseyi kızdırmamak lazım politikıli kırekt bi blog bu neticede.

@anonim: olmuyor ama böyle, ben sizin evin zilini çalıp kaçsam kızmaz mısın? neyse, kızdırdığım, kırdığım insanlar grubuna dahilsin sanırım o yüzden fazla üzerine gelmemeliyim, değil mi?

Adsız dedi ki...

ahaha yine yanıldınız tirto bey, vi dont nov iğç adır ;)

Adsız dedi ki...

btw konudan uzaklaşıyoruz,teşekkür ettin rica ederim dedim, yeter diğ miğ?