21 Ekim 2008

Ağlarsa anam ağlar, gerisi kablosuz ağlar

Kablosuz iletişimi çok da önemli bir şeymiş gibi lanse ediyorlar. Bana kablosuz iletişim teknolojisi her zaman biraz sakat gelmiştir. Ne bileyim evde DECT telefon yerine bildiğin sarmal kablolu telefondan daha çok verim almışımdır. Kimse kalkıp bana hareket özgürlüğünden bahsetmesin, hiçbirimiz 120 odalı şatolarda kalmıyor, epi topu 3 oda bir salon. Onu da beş dakika telefonla konuşurken gezmeyiver be mübarek.

Bilgisayarda da aynı durum geçerli. Ne zaman kablosuz ağa bağlansam hep yüreğim pır pır ediyor, önümden birisi geçecek de bağlantım sekteye uğrayacak diye. Halbuki eski usül öyle mi? Daya ethernetten RJ45'i, önünden isterse Akrep Nalan geçsin, ne gam?

Bir diğer tırstığım durum da güvenlik. DECT telefon mandallanabilir, kablosuz ağ şifreniz öğrenilirse bağlantınız hayrata dönüşebilir ya da kakanızı yaparken facebook'a girdiğiniz bilgisayarınız kucağınızdan banyo zeminine düşebilir.

Yarın bir gün bebeğin göbeğine de bir alıcı yerleştirip uzaktan beslerse hamile kadınlar şaşırmayacağım.

3 comments:

Jack dedi ki...

Uzaktan kumanda diye bi terim var. Biz türkler bunu genelde televizyon kumandası için kullansakta, o wireless mantığıyla çalışan dahiyane fikirlerden yalnızca biri.

Çocukluğumuzdaki max 10-12 kanallı televizyonları hatırlıyorumda, kalkıp kanalın düğmesine basmak suretiyle kanalları değiştirebiliyorduk. Allahtan çok fazla kanal yoktu da zap denen kavramla tanışamamıştık. Sonraları o televizyonlara kumanda monte edebilmek için bir teknoloji gelişti ülkede, çok insan ekmek yemiştir bu meslekten ama aile içi kumanda kavgası da bu teknolojinin ürünüdür.

hindistan cevizi ve kestane dedi ki...

"...aile içi kumanda kavgası ..."
ekihekikkeesyeye bu her ailede muhakkak yaşanmış birşey sanırım ..

kablosuz bağlantıyı hiç bi zaman çok fazla sevmedim ve sanırım laptoplar ne zaman kablosuz çalışmaya başlarsa(şarjsız) o zaman onay verip kullanırım sanırım.. ne anlamı varki wirelessin şimdi evin her yerinde/ve yahut ofiste/yada yada dünya ekseni üzerinde x platoda özgürce dolaşarak nete zırt diye bağlanmak değilmidir. hani kablosuz yaa ee laptopların fiş kablosu noolcak . yaa yaaa en güzeli çakıcan RJ45 bağlanıcan her daim nihehe :m

hindistan cevizi ve kestane dedi ki...

ya bide bi ara net bağlantısını sağlayan pek sevgili telekomun kablosuz bağlantı modemlerini beleşe dağıttığı günler vardı.. ellerinde patlayınca hacettepe mevkiinde ilaç mümessillerine ve bilimum kişi/kişilere dağıtmışlardı..

(kablosuz ağ bağlantısının düşmanı gibi göründüğümü farkettim bi an ahah )