09 Aralık 2011

Kafasal Sorunlar

Migren şikayetimle gittiğim doktorum ilaç bombardımanına tuttu beni. Relpax yerine Maxalt verdi. Yine 3lü tablet, ama bu dil üstünde eriyen bir ilaç. Bir zamanların epik Felden Flash'ına benziyor. Etkili olduğu söylendi ama üstüne bir de Avmigran çaksam da ilk doz pek fayda etmedi, soluğu acilde alıp serum+ilaç kombosu yedim kendime geldim.

İkincisi Citol. Yan etki konusunda acayip naif, son dönemde Cipram'ı tahtından edecek kadar popüler bir antidepresan. Etkisi 1 aydan önce ortaya çıkmaz. Gelişmeleri paylaşacağım.

Son olarak Depakin Chrono BT. İşte en tırsıtıcı olan da bu. İlacın tedavi alanı epilepsi nöbetlerini, manik depresif atakların önüne geçmek. Endikasyonları arasında migren tedavisi geçmese de tıp bilimi depresyona dayalı migren tedavisinde bu ilaçtan sıklıkla faydalanmakta. Yan etkileri tonla, yalnız biliyorum ki bu yazılı yan etkilerin bir çoğu pek nadir görülen şeyler. Kullananlar arasında en çok şikayet hafıza zayıflığı, konsantrasyon problemleri, iştah artışı ve saç dökülmesi. Bunu da bekleyip göreceğiz. Zaten unutmak istediğim o kadar çok şey var ki. Saçlar da haddinden fazla gür, sorun olmaz.

Bakalım, bugün başladık, yeni yılın başında ilk değerlendirmeleri buradan yazarım.

Yazarın notu: Burada yazılanların tamamı kişisel tecrübelerime dayalı olup, bu yazıyı okuyup kendi başınıza ilaç tedavisine başlamanızı veya süren tedavinizi aksatmanızı asla istemem. Benzer durumlardan şikayetçiyseniz bir an önce doktorunuza danışmanızı öneriririm.

2 comments:

justine_therese dedi ki...

deneyimli bi migrenli olarak o denediğin ilaçların hiçbirinin bir süre sonra işe yaramayacağını söyleyebilirim. acilde iğne kadar etkili tek bi hap var o da seroquel. baktın çok fenasın çak bi 50lik, 15 dakikaya uyutur sonrasında da tertemiz bi beyinle kalkarsın... requiem for a seroquel...

bakalit dedi ki...

seroquel dışında benim de bildiğim sybelium var bir tane ve o da baya sağlam ve uzun süreli tedavide kullanılıyor diye biliyorum..