21 Aralık 2005

Bu Maskeli Balo ve O'nun Sahte Yüzleri

Kalpazan arkadaşlar sağolsun, cebinize sahte para girince bir çeşit ahlaki ikilemde kalıyor insan. Ya bir an önce size sokuşturulmuş olan o sahte parayı imha etmeniz gerekmekte ya da sizden daha keriz birisini bulup o sahte parayı ona itelemek istiyor deli gönül.

Bugüne kadar para aldığında günışığına tutup Atatürk resmi ile göz göze gelen, metal şerit arayan insanlara hep hayretle baktım. Sahte paradan bu kadar mı korkulur dedim hep içten içe. Fakat dün yaşadığım olay beni ziyadesiyle matrixten alıp gerçek dünyaya atıverdi. Çakalın teki, bir şekilde bana sahte bir 50 ytl'lik banknot kakalamıştı. Üstelik para adi kuşe kağıda basılıydı, hatta metal şeritte "TCMB" yerine "TEKİN" yazmaktaydı. Önüme çıkan iki yoldan birisi sahte parayı bir başkasına kakalamaktı - ki ucunda hapis cezası vardı - öbürü ise imha edip bu salakça kısır döngüye bir son vermekti.

Tırt mizacım sağolsun, parayı bir güzel imha edip, ahlaki yolu seçmiş bulundum. Allah belanı versin "TEKİN".

Zararlardayım.

2 comments:

Inan dedi ki...

sevgili arkadaşım sana bundan sonra daha dikkatli olmanı salık veriyorum, hoş yaşadığın acı deneyimden sonra bu tavsiyeme gerek yoktur diye düşünüyorum, sen bu vakadan gerekli dersi çıkarmış olmalısın.

bahsi geçen falanca seri numaralı 50 Yeni Tekin Lirası'nı imha ederek son derece doğru bir iş yapmışsın. zira kakalamaya çalışığın ilk kişi tarafından şahsna bizzat uygulanacak meşenin bedeninde bırakacağı halis menekşe morları ve çorum leblebisi kırıkları ziyadesiyle gerçek ve orjinal olacaktı.

geçmiş olsun

TirtFahrettin dedi ki...

Dikkat etmek ne kelime? Kağıt parayı mor ışıkla incelemek, bozuk parayı ise korsan misali dişlemek gerekiyor.

Geçen gün karşıdaki bakkal para üstü olarak bir milyonluk süsü verilmiş sarı golf çikolata verdi, çikolatalar cebimde eriyince düştü jeton.