28 Mart 2006

Herkes IQ'sunu Bilecek

İnsan beyni ne kadar güzel değil mi? Löp löp, kıvrım kıvrım. Üstelik en kralımız bile % 5 ila 10 arasında bir kapasitesini kullanabilmekteymiş sadece. Haybeye taşınıyor demek ki geriye kalanlık 1 kg.lık et parçası. Eloğlu üşenmemiş evropa halklarının zekalarını sidik yarışına sokmuş. Sondan ikinciliği ise kendimize yakıştıramadım. Halbuki son derece zeki, uyanık, fırlama olduğumuzu zannederdim. Hatta buna daha önceleri farklı mecralarda da değinmişliğim vardır. Eh gavur milleti işte, çekemez bizi.

Şaşırtıcı bir diğer sonuç ise "aptal" olarak bilinen Polonya'nın ikinciliği kapmış olması. Aslında aptal sıfatını pek de haketmeyen bir ırk. En azından bu hafta bizleri terkedip başka diyarlara göçmüş olan Stanislaw Lem'in uğruna Leh halkına ben kişisel bir kıyak çekerim. Kendisi zamanın çok ötesini görmekteydi ve bizim ona yetişemeyeceğimizi anlamış olmalı ki önce yazmayı bıraktı, şimdi de temelli elini ayağını çekti dünyadan. Buruk bir şekilde farkı kapatmak farz oldu artık bizlere.

Bizim de hakkımızı yememek lazım. Sci-Fi konusunda bir takım birikimlerimiz elbette ki var. Bizden de bir Lem neden çıkmasın ki? Çıkar çıkmasına da, soyadı yüzünden baya bir sıkıntı çeker herhalde. Neyse, huzur içinde yat sen üstad.

Taziyelerdeyim.

0 comments: