08 Eylül 2006

Kıvırcık Saçın Uzaması Sürecinde Yaşanan Sıkıntılar

Keratinden mamul, vücudun başka bir bölgesinde çıktığında amiyane tabirle "kıl" veya "istenmeyen tüy" olarak adlandırılan saçlarımız ne kadar önemli değil mi? Peki bu tüylerimizi "istenen" kılan, uğruna saç bakım ürünleri kullanmamızı sağlayan şey nedir? Ben bugüne kadar bunu çok defa sordum kendime ama bir cevap bulabilmiş değilim henüz. Göz zevki açısından önemli bulurum saçı. Önemli bir aksesuardır. Mesela önümüzdeki hafta Gül Gölge Canlı Canlı'yı kabak kafayla sunsa ratinglerde önemli bir düşüş yaşanacaktır. Ya da Abdullah Gül mohawk stili saç traşı ile Kofi Annan ile görüşmeye gitse Kuzey Kıbrıs'ı kaybedebiliriz.

Bu sebeptendir ki herkes kendine bir saç modeli bulur, ara sıra ufak tefek değişiklikler haricinde o modeli benimser. Ama kıvırcıklar için mevzu çok civcivlidir. Ya kısacık kestirip Alex De Souza misali tinerci gibi dolaşırsınız, ya azıcık uzatıp Mithat Bereket ile Cüneyt Ülsever arasında gidip gelirsiniz ya da bu seçeneklerden tiksinip saç uzatmaya başlarsınız ki bu noktada mahallenin çocuklarının diline "ehohohargh, bonus abey!" şeklinde sakız olursunuz.

Meşakkatlidir kıvırcık saçın uzaması. Sizinle saç uzatmaya başlayan bir düz saçlı konserlerde headbang yapabilecek noktaya geldiğinde siz mobilize bir çalı misali oradan oraya sürüklenmektesinizdir. En pis geyik de kıvırcık saç sahibinin uzun saçlılara "oğlum aslında benim saç senden uzun, hele sen banyodan sonra gör bi asıl" diyerek alın üstü saçlarını çeke çeke uzatmasıdır. Yapma be arkadaşım.

Başka bir kıvırcık saç mağduriyeti ise toplanma seviyesine daha gelememiş saçın azimle arkadan toplanmasıdır. Aradan geçen o zamana rağmen hala saçını toplayamamış mağdurumuz en büyük hatayı saçını çekiştire çekiştire arkanın üstü bi noktadan telmaşa bir lastikle toplamakla yapar. Alien model kafa ile dolaşmak rezillikler arasında müstesna bir yere sahiptir.

Banyo yaparken ikinci şampuanda bile saçının dibini ıslatamayanlar! Eli kafaya götürüp klark çekecekken parmakları saçına dolanıp düğümlenenler! Sıcak havalarda beyni kumpire dönenler! Kıvırcık kardeşlerim! Birleşin! Unutmayın: Perma, bigudi kardeştir. Fön çektiren kalleştir.

3 comments:

Adsız dedi ki...

clap clap clap
Tarzını sevdim

maddog dedi ki...

Merhaba,
Blog'unuzu yeni keşfettim. Kayda değer yazılarınız var ve yeni çıkacak haftalık e-derginin başındaki kişi olarak size bir köşe vermeyi isterim. Eğer kabul ederseniz, tek şartım her hafta en az bir yazı göndermeniz olacaktır. İrtibat için msn messenger adresim: historiazminimas@hotmail.com

Adsız dedi ki...

bende bi kavırcığım ve yazdıklarınızı çok güldüm sen benim saçımı bide ıslakken gör