29 Ekim 2006

Kar Kaplanları'na Hasret

Hani bazı şeyler vardır, son derece önemsiz ve gereksiz olmasına rağmen yokuluğunda içten içe aradığımız şeyler. Bayhan mesela. Bir dönem coştu parladı, sonra -gereksiz olduğundan mıdır bilinmez- kaybolup gitti. Ama ne zaman bir popstar muhabbeti açılsa "Aa Bayhan vardı, çok harbi adamdı, ne oldu ona?" denir illa ki.

Son zamanlarda bu tarz bir eksiklik sinsice benliğimi kemiriyordu. Düşündüm taşındım ama bir türlü bulamadım. Ta ki kanalları gezerken Kral Tv'de haberlerde rastlayana dek (bu arada Kral Tv ne ki haberi ne olsun diyenleri terlikle döverim, güvenlir haberin adresi Kral'dır). Evet Kar Kaplanları'ydı tek eksiğim. Ne zaman ki havalar inceden soğumaya başlasa bu abimler bir şekilde (artık kanalların haber merkezini mi ararlar "biz karda güleş tutacaz, karda cımbışacaz" diye, orasını bilemiyorum) televizyonlara çıkar, şovlarını yapar, önümüzdeki seneye kadar iç donlarıyla bir mağarada beklerler. Sanırım tek olayları yarı çıplak halde kar üzerinde atraksyonlar yapmak. Onun haricinde hepsinin SSK emeklisi olduğu yönünde ciddi şüphelerim var.

Ne zaman kar kaplanları meydana çıksa, içimi bir sevinç kaplar, coşarım. Kışın yaklaştığını müjdeler kaplanlar. Dolmuş beklerken ne zaman üşüsem aklıma 60lık amcaları getirir, motive ederim kendimi. Günlerdir kafamda duran boşluğu öyle bir tamamladılar ki böylesi tetriste ard arda iki tane dörtlü çubuk çakmaya benzer. Rahatım, huzurluyum.

Eksiktim, şimdi tam oldum.

3 comments:

vintage biscuit dedi ki...

hahhahaha
onları içimize su serpiyor***
gerçekten bi özlem olduğunu şimdi anladım
sagol fahriiii

Unknown dedi ki...

Eksiktim dediğine göre Hızır Acil'i es geçtin heralde ? Çiç,çiç,çiç,çiçççeeeğum ! diye çıldıran ihtiyar denyodan bahsediyorum tabiki.
Kar kaplanlarıda büyük ihtimal hızır acil ekolünden gördüğüm kadarıyla.bi' sonraki ölümsüz eserde kar kaplanları feat. sadettin teksoy beklentim oluştu,heyecanla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

NORİYON AAZINI YİDİĞİMM